
BELEDİYE’DEN ANNELER GÜNÜ’NE ÖZEL GERİ DÖNÜŞÜM ATÖLYESİ
Batman Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, kadınların üretime katılımını artırmak, çevre bilinci kazandırmak amacıyla anlamlı bir etkinliğe daha imza attı.
Petrolkent BİLMEK (Bilgi ve Mesleki Eğitim Kursları) şubesinde düzenlenen atölye çalışmasında, kursiyer kadınlar atık malzemeleri sanatla buluşturdu.
Anneler Günü öncesi düzenlenen etkinlikte kadın kursiyerler, evlerde atıl durumda bulunan tabak, vazo gibi eşyaları dekupaj tekniğiyle süsleyerek dekoratif ürünlere dönüştürüyor. Keyifli ve yaratıcı bir atmosferde gerçekleşen etkinlik, katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.
GERİ DÖNÜŞÜMLE SANAT BULUŞTU
Etkinlikte kursiyerler yalnızca süs eşyaları üretmekle kalmadı; aynı zamanda sürdürülebilir yaşam ve geri dönüşümün ekonomik katkılarını da öğrenme fırsatı buldu. Tekstil atölyelerinde eğitim alan kadınlar, kumaş artıkları, kartelalar ve ev tekstili artıklarını değerlendirerek çanta, poşetlik, makyaj çantası ve pazar çantası gibi işlevsel ürünler de ortaya çıkardı. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileri, geri dönüşüm malzemelerinden üretilen ürünlerin BİLMEK Kadın El Emeği Çarşı Mağazasında satışa sunularak kadınlara ekonomik gelir sağlanacağını ifade etti. Böylece hem çevre korunuyor hem de kadınlar için istihdama yönelik bir alan yaratılmış oluyor.
YENİ PROJELER YOLDA
Belediye yetkilileri, kadınların bilinçlendirilmesine yönelik etkinliklerin artarak devam edeceğini belirterek “Önümüzdeki günlerde Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü iş birliğinde, bitkisel atık yağların geri dönüşümüne yönelik farkındalık oluşturacak bir yarışma başlatacağız. Geri dönüşüm bilincini yaygınlaştırmak ve kadınların ekonomik hayata daha aktif katılımını sağlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01Petrolspor Futbol Takımı Elemeleri Coşkulu Geçti
- 023 YENİ KÖRÜKLÜ OTOBÜS HİZMETE BAŞLADI
- 03PERPIRA KÖPRÜSÜ MECLİS GÜNDEMİNDE
- 04KAYMAKAMLAR TOPLANTISI YAPILDI
- 05ŞÖHRET OLMAK MI, OYUNCU OLMAK MI?
- 06BATMAN-DİYARBAKIR YOLU İKİ YÖNLÜ TRAFİĞE KAPANDI
- 07BATI RAMAN’DA YANGIN VE ACİL DURUM TATBİKATI
- 08GERCÜŞ’TE FİRARİ HÜKÜMLÜ YAKALANDI
- 09SERA OSB’YE İLK TALEP 300 DÖNÜMLÜK YATIRIMLA GELDİ
- 10BATMANLI PROFESÖR PİRİNÇÇİ’YE ZİYARET
- 11MUHTAR AK'TAN YEREL ESNAFA DESTEK ÇAĞRISI
- 12“SU KESİNTİLERİ YAŞAM HAKKINI İHLAL EDİYOR”
- 13Batman’da ambulans uçak 19 Aylık Bebek ve 20 yaşındaki genç için havalandı
- 14VALİLİK'TEN 'SAHTE PARSEL SATIŞI' UYARISI
- 15Türkiye’de Bir İlk: Batman’da Sürücü Akademisi Hizmete Girdi
Henüz Yorum yok