Artık Teşhir Edilecekler
Yapı ruhsatı almayan kaçak yapıların önüne geçmek amacıyla Belediye Meclis Salonunda yapılan basın toplantısına; Eş Başkanların yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Şehriban Aydın, Ercan Astan, Nevzat Nemcik, Mehmet Zeki Hedekoğlu, Yapı Kontrol, İmar ve Şehircilik Müdürleri, teknik personel ile belediye meclis üyeleri katıldı.
Kaçak ve ruhsatsız yapılar sonucu ortaya çıkan çarpık yapılaşmanın önüne geçmek amacıyla belediye ekiplerinin yapmış olduğu denetimlerde yaklaşık 43 yapının tespit edildiğini, bunların da yürütmeyi durdurma kararının bulunduğu ifade eden Belediye Eş Başkanları Dr. Demir ve Korkmaz: “Bina satın alırken veya ev sahibi olmak isterken olumsuzluklarla karşılaşılmaması için belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüzden mutlaka imar izninin bulunup bulunmadığını, binanın ruhsatının bulunup bulunmadığını öğrenmelerini istiyoruz. Bundan böyle diğer kurumlarımızla da irtibata geçerek kaçak yapı olduğunu tespit ettiğimiz binalara kesinlikle su, elektrik, doğalgaz verilmeyecek, tapu işlemleri yapılmayacaktır. Halkımızın sonradan mağdur duruma düşmemek için ev alırken, satarken mutlaka belediyemizden bilgi almasını istiyoruz” dediler.
Bütün uyarılara rağmen bazı vatandaş ve müteahhitlerin eski alışkanlıklarından vazgeçme niyetinde olmadıklarını gözlemlediklerini belirten Eş Başkanlar: “Yanlış yapanların yanlışları yanlarına kesinlikle kâr kalmayacaktır. Batman’da bazı müteahhitler yaptıkları binalar nedeniyle istihdam adı altında Batman’a katkı sağladıklarını ifade ediyorlar. Bu kesinlikle yanlıştır. Çünkü 2018 yılında deprem yönetmeliğine göre binaların zemin etüdünün depreme uygun olup olmadığı ancak bizlerin vereceği izinle mümkün olacaktır. Bunun dışında yapılan yapılaşmalar kanun nezdinde imara aykırı yapıldığından dolayı kaçak duruma düşmektedir” uyarısında bulundu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01SİVRİSİNEK VE HAŞERE SORUNUNA ACİL ÇÖZÜM ÇAĞRISI
- 0276.362 KİŞİ UÇTU!
- 03“YAŞAR KEMAL KENT ORMANI KADERİNE TERK EDİLMEMELİ”
- 04ÇOCUK GASTROENTEROLOJİ UZMANI GÖREVE BAŞLADI
- 05ANAVATAN PARTİSİ’NDEN “KAYYUM VE MUTLAK BUTLAN” İDDİALARINA AÇIKLAMA
- 06MEVSİMLİK ÇİÇEKLERLE BATMAN RENKLENİYOR
- 07OBJEKTİF GAZETESİ'NDEN BİK İSTANBUL'A ZİYARET
- 08ESNAF ODASI ÜYELERİNE VE AİLELERİNE SAĞLIK HİZMETLERİNDE YÜZDE 15 İNDİRİM
- 09Uluslararası Ekokırım Paneline Davet!..
- 10“ŞENAY AYBÜKE ÖĞRETMENİMİZİN ADI BATMAN’DA SONSUZA DEK YAŞAYACAKTIR”
- 11PETROL-İŞ'TEN TPAO UYGULAMALARINA TEPKİ
- 12OSB BÖLÜNMÜŞ YOLU İNCELENDİ
- 13BATMAN SİNEMANIN MERKEZİ OLUYOR
- 14KAVŞAKLAR LEDLİ SİNYALİZASYON DİREKLERİYLE MODERNLEŞTİRİLDİ
- 15BARIŞ ANNELERİ'NDEN RAHMİ KOÇ'A TEPKİ




Henüz Yorum yok