
Batman Üniversitesi, İstanbul’dan Ödül İle Döndü
Batman Üniversitesi, İstanbul’dan Ödül İle Döndü
Batman Üniversitesi Çok Dilli ve Çok Sesli Müzik Korosu İstanbul’dan Ödül İle Döndü
Batman Üniversitesi Çok Dilli ve Çok Sesli Müzik Korosu katıldığı Sansev İstanbul Uluslararası Çoksesli Koro Festivali’nde‘Çok Sesli Halk Müziği Yorumlama’ ödülü aldı.
Koro Şefi Doç. Dr. RohatCebe, Batman Üniversitesi Çok Dilli ve Çok Sesli Müzik Korosu’na verdikleri destek için başta Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş olmak üzere emeği geçen tüm sanat dostlarına teşekkür etti.
Yaklaşık 6 yıldır çalışmalarına devam eden Batman Üniversitesi Çok Dilli ve Çok Sesli Müzik Korosu’nun başlangıçta tek sesli ve çok dilli bir birliktelik sergilediğini açıklayan Şef Doç. Dr. Rohat Cebe, koronun iki yıldır çok sesli ve çok dilli bir bütünlüğe ulaştığını söyledi.
Mezopotamya'da yaşamış ve yaşayan halkların ezgilerini yaptığıdüzenlemeler ile çok sesli hale getirdiklerini ifade eden Şef Doç. Dr. Cebe, halk ezgilerinin sanatsal bütünlük içerisinde sergilediklerini, koronun repertuarında Türkçe, Kürtçe, Zazaca, Soranice, Ermenice, Süryanice, Arapça ve Farsça olmak üzere yaklaşık 12 farklı dilden ezgiler bulunduğunu söyledi.
Batman Üniversitesi Çok Dilli ve Çok Sesli Müzik Korosu’nun dilleri farklı olsa da müzikleri ve kültürleri ortak olan bu halkların birlikteliğini barış, sevgi ve kardeşlik temellerinde ulusal ve uluslararası mecralara ulaştırmayı hedeflediklerini açıklayan Şef Cebe, bu amaçla çoksesli hale getirilen halk ezgilerini sanatseverlere ulaştırmayı amaç edindiklerini söyledi.
Batman Üniversitesi Çok Dilli ve Çok Sesli Müzik Korosu Şefi Doç. Dr. Cebe, iki yıldır katıldıkları “Sansev İstanbul Uluslararası Çoksesli Koro Festivali”nde bu yıl da jüri tarafından ‘Çok Sesli Halk Müziği Yorumlama’ ödülüyle takdir edildiklerini belirtti.

Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01SIRRI SÜREYYA ÖNDER TAZİYESİNE YOĞUN KATILIM
- 0250 TAZİYE EVİNİN EKSİKLERİ GİDERİLİYOR
- 03İUP BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 04KAÇAK SİGARA OPERASYONUNDA 4 ŞÜPHELİYE ADLİ İŞLEM
- 05İLK ASFALT SERİMİ YAPILDI
- 06Ekmen, "Meyve ve sebze tüketimi lüks hale gelecek"
- 07PSİKİYATRİ HEKİMİNE BIÇAKLI SALDIRI!
- 08“BAHAR MEVSİMİ, ASTIM VE ALERJİYİ TETİKLİYOR”
- 09TPAO Batman Bölge Müdürü KARATAŞ TÜGVA Batman İcathane öğrencilerini Ağırladı
- 10GARZAN ÇAYINDA RAFTİNG HEYECANI
- 11‘ADALETİN SAĞLANMASINI TALEP EDİYORUZ’
- 1252 YILLIK HUSUMET BARIŞLA SON BULDU
- 13TÜZÜN VE BİLİR AİLESİN’DEN GÖRKEMLİ DÜĞÜN
- 14BATMAN VALİLİĞİ “İNSAN HAYATI ÖNCELİĞİMİZ”
- 15AK PARTİ’DE MERKEZ İLÇE TOPLANTISI YAPILDI
Henüz Yorum yok