AİLE SAĞLIĞI MERKEZLERİNE ERİŞİM KOLAYLAŞACAK
AİLE SAĞLIĞI MERKEZLERİNE ERİŞİM KOLAYLAŞACAK
Uzm. Dr. Semih CANPOLAT Batman İl Sağlık Müdürü yaptığı açıklamada
"Bilindiği üzere, aile hekimliği sağlık hizmetlerinin temel taşlarından biridir ve birinci basamak sağlık hizmetlerinde kritik bir rol üstlenmektedir. 1 Kasım 2024 tarihi itibarıyla Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni aile hekimi yönetmeliği, Sağlık Bakanlığı tarafından tüm illere duyurulmuştur. Bu yeni düzenlemeyle birlikte aile hekimliği sistemi daha işlevsel hale getirilecek ve sağlık hizmetlerinin kalitesi artırılacaktır.
Yönetmelikte amaçlanan, aile hekimi ile kayıtlı nüfusu daha sık bir araya getirerek bireylerin sağlık hizmetlerinden daha fazla yararlanmasını sağlamaktır. Böylece, kişilerin aile hekimlerini daha sık ziyaret etmeleri teşvik edilecek; hastalanmadan önce gerekli tetkik ve tedavilerinin aile hekimleri tarafından yapılması sağlanacaktır.
Yeni düzenleme ile aile hekimlerinin sorumlu oldukları nüfus sayısı 4 binden 3 bin 500’e düşürülmüştür. Bu değişiklik, hekimlerin daha verimli ve etkin çalışmalarına olanak tanıyacaktır. Birinci basamak sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi ve bu hizmetlerin daha cazip hale getirilmesi, koruyucu ve önleyici sağlık hizmetlerini ön plana çıkararak bütüncül bir bakış açısı sunmayı hedeflemektedir. Ayrıca, uygun endikasyonlarda antibiyotik, ağrı kesici ve mide koruyucu ilaçların yazımı da daha kontrollü hale gelecektir.
Hasta muayeneleri, kronik hastalık takibi, kanser taramaları, gebe ve lohusa izlemleri ile aşılama programları, ülkemizin geleceği açısından büyük öneme sahiptir. İlimizde 53 aile sağlığı merkezi ve 217 aile hekimliği birimi bulunmaktadır. Aile hekimliği birimlerine kayıtlı nüfusun daha yakından takip edilebilmesi için nüfus yoğunluğunun hızlı bir şekilde azaltılmasına yönelik çalışmalarımız sürmektedir. Hem il merkezinde hem de ilçe merkezlerinde yeni aile sağlığı merkezleri inşa edilmektedir. Bu kapsamda, yeni aile hekimliği birim kadrolarının tahsis edilmesi, aile sağlığı merkezi kiralanması veya inşa edilmesi gibi çalışmalar devam etmektedir.
Yeni yönetmelikle birlikte, aile hekimleri sorumlu oldukları nüfusu daha sık görebilecek ve koruyucu sağlık hizmetlerini daha kaliteli bir şekilde sunabileceklerdir. Ayrıca, hastalar, hastanelere gitmeden aile sağlığı merkezlerinde yaptırabilecekleri tetkik ve tahlillerle tedavilerini tamamlayabilecektir. Bu düzenlemeler, birinci basamak sağlık hizmetlerinin etkinliğini artırmayı ve bireylerin yaşam kalitesini yükseltmeyi amaçlamaktadır." ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01KURBAN BAYRAMI TEDBİRLERİ MASAYA YATIRILDI
- 02KAPLAN'DAN ''YEREL ESNAFA DESTEK'' ÇAĞRISI
- 03SASON'DA ARICILARA BÜYÜK DESTEK
- 04Belediyeden Vergi Ödemesi Uyarısı : Son Gün 31 Mayıs
- 05SASON'DA JANDARMADAN HIRSIZLIK UYARISI
- 06DURDURULAN ARAÇTAN 20 KİLO SHUNK ÇIKTI!
- 07BAŞKAN KAPLAN, TESK GENEL BAŞKANINI ZİYARET ETTİ
- 08BATSO’DA KADIN GİRİŞİMCİLERE E-TİCARET VE HİBE DESTEĞİ SEMİNERİ
- 09DEV SİBER OPERASYONDA 88 TUTUKLAMA
- 10''SESSİZ KALIRSAK GELECEĞİMİZİ KAYBEDECEĞİZ''
- 11HAŞERELERE KARŞI GECE GÜNDÜZ İLAÇLAMA
- 12HASANKEYF BAHAR ŞENLİKLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
- 13KAPLAN “HUZUR ORTAMI EKONOMİK KALKINMANIN ÖNÜNÜ AÇACAKTIR”
- 14ENGİN KARTAL'DAN ''SON ADIM''
- 15BAYRAM ÖNCESİ OTOGAR DENETİMLERİ SIKILAŞTIRILDI




Henüz Yorum yok