
'BATMAN, 6.2'LİK DEPREMİ KALDIRACAK GÜÇTE'
'BATMAN, 6.2'LİK DEPREMİ KALDIRACAK GÜÇTE'
Batman Çevre Platformu tarafından "Deprem Gerçeği ve Alınması Gereken Tedbirler" konulu panel düzenledi. Panelde Türkiye ve Batman'da olabilecek depremler ele alındı.
Batman Barosu Tahir Elçi Konferans salonunda düzenlenen Panelin Moderatörlüğünü TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Batman İl Temsilcisi Sadettin Onur yönetti. Panele, Yüksek Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, Akademisyen ve Jeoloji Mühendisi Doç. Dr. Şefik İmamoğlu, Akademisyen Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Serhat Demirhan ve Avukat İlknur Tel Altungök panelist olarak katıldı. Yüksek Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "Türkiye haritasında sarı içinde kırmızı yerler var. Sarı, kırmızı. İşte buraları çok tehlikelidir. Şimdi bu demektir? Deprem üreten kırıkların içinde sarsıntıya çok duyarlı yerler demektir. Mesela bunlardan bir örnek Adıyaman'ın güneyindeki yerler, Kilis'in güneyindeki yerler, Hatay, Antakya'dan bulunduğu yerler, Defne, Kahramanbarış'ın olduğu yerler, Elazığ'ın bulunduğu kesimler, Muş Ovası'nın olduğu yerler. Sarı, kırmızı olan yerlerden korkacağız" dedi.
.jpg)
Prof. Dr. Ercan, "Batman'ı düşündüğümüz zaman, Batman büyük depremlerin ürediği, bir diğer yer değil. Garzan Dağı'nın güneyindeki kırıklardan sıkıştırıverse, 'ben burada çok büyük bir deprem yapmak istiyorum' dese, üretebileceği deprem büyüklüğü ancak 6, 6.2 şidetinde olur. Batman'ın bu yeni yapılaşması, 6.2'lik bir depremi kaldırır. Batman'ın, yıkım eşit değeri 6.5'tir. Batman'ın da yıkım yapabilmesi için 6.5'dan daha büyük bir deprem olması gerekiyor. Ya da dolaylı olabilecek 7. 2"lik, 7. 5'lik gibi depremler Batman'ı etkiler mi? Etkiler. Yani bir yerde ille de depremlerden etkilenmek için o yerden kırık geçmesi gerekmiyor.İstersen kırığın üzerinde dahi yapı yaparsın. Önemli olan yapının göçmemesidir. Batman'da ne yazık ki, yeraltı suları çok sığ. Yeraltı suları 2 ile 9 metre derinlikte birçok yerde. Eğer yeraltı suları 20 metreden daha sığsa o yapı depremden etkilenir" ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01DOLANDIRICILIK AĞI ÇÖKERTİLDİ
- 0242 KİLOMETRELİK GÜZERGAHTA TEMİZLİK ÇALIŞMASI
- 03600 METRELİK BSK ASFALT ÇALIŞMASI TAMAMLANDI
- 04Kuzeybatı Çevre Yolu’na Erdoğan İsmi Verildi
- 0598 SEYAHAT SEVER AĞIRLANDI
- 06GENÇLİĞİN YÜZME KURSLARINA 5 BİN BAŞVURU
- 07ÖNCE CAMİYE SONRA SPOR SALONUNA
- 08KOZLUK’TA ‘YÜZME BİLMEYEN’ KALMAYACAK
- 09Petrolsporlu Pehlivanlar, Bölge Şampiyonu Oldu
- 1026 BRANŞTA 11 BİN KAYIT YAPILDI
- 11BAŞARILI ATLETLERE ÖZPERK’TEN EŞOFMAN
- 12BOLU KAMPINDA PETROLSPOR’A ANLAMLI ZİYARET
- 13DEVA'DAN SAĞLIK SİSTEMİNE VE HASTANELERE ELEŞTİRİ
- 14UYUŞTURUCUYA KARŞI ORTAK MÜCADELE ÇAĞRISI
- 15HÜDA PAR'DAN ÇÖP AKTARMA TESİSİNE VETO
Henüz Yorum yok