
Batman’da kırsal kalkınma yatırımları incelendi
Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) Kırsal Kalkınma Yatırımların Desteklenmesi Programı kapsamında destek alan firmaları tek tek gezerek ziyaret eden Batman Valisi Ahmet Deniz, yetkililerden üretim faaliyetleri hakkında bilgi aldı.
İncelemeler sırasında Vali Deniz’e, Milletvekili Ataullah Hamidi, OSB Müdürü Zeynep Akbel, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Vekili Nurettin Kıyas eşlik etti.
Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Vali Deniz, Tarım Bakanlığı tarafından yürütülen Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Programı kapsamında 2016 yılı içerisinde Batman’da 6 adet proje başvurusunun yapıldığını belirterek, bu projelerin yatırım maliyeti yaklaşık 7 milyon 300 bin lira, devletin hibe desteğinin yaklaşık 3,5 milyon lira olduğunu ifade etti.
Deniz, “Bu destekten faydalanan üç tane firmamızı ziyaret ediyoruz. Bunlardan iki tanesi un fabrikası, bir tanesi ise süt ürünleri üzerine üretim yapan bir firmadır. Devletimiz yatırımcıya şunu diyor; 'gel yatırım yap, yüzde 50'si benden' diyor. Bu bütün yatırımcılar için geçerli. Batman’da istihdamı artırmak için yatırımcıya gereken bütün kolaylıkları sağlıyoruz. Başbakanımızın Diyarbakır’da bölge için açıkladığı yatırım paketi doğrultusunda altyapı hazırlıklarına başladık. Özelikle arsa tahsisleri ile ilgili çalışmalara başladık. Bu nedenle OSB’yi büyütmeye çalışıyoruz. Çünkü ciddi bir yatırımcı talebi var. Büyük firmaları da davet ediyoruz. Biz yatırımcıya her türlü desteği vermeye hazırız.” diye konuştu.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01Yeni yerleşim alanları için yapılan içme suyu hattı incelendi
- 02Batmanlı İş İnsanı Esat Ekremoğlu, Memleketine Değer Katmaya Devam Ediyor
- 03Geleceğin Yıldızları Petrolspor’da Yetişecek
- 04BADER’ den Batmanlılara Boğaz Turu ve Birlik Mesajı
- 05Evde Sağlık Hizmetlerinde büyük atılım
- 06Peygamber Sevdalılarından Batman Halkına Çağrı: “Gazze İçin Ankara’da Olalım”
- 07OSB Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı
- 08FUTBOLDA GOL YEMEDEN ÇİFTE ŞAMPİYONLUK
- 09Temmuz Ayında Elektrik Tüketiminde Rekor Artış
- 10Çarşı Pazarda Kışlık Bereketi: Vatandaş Kurutmalık Alışverişine Yöneldi
- 11Zabıtadan Dilencilere ve Işıkta Satış Yapan Çocuklara Sıkı Denetim
- 12Sason’da Ulaşım Rahatlıyor: Gölbaşı Mezrasına Güvenli ve Konforlu Yol
- 13YAŞAR KEMAL KENT ORMANI’NA SAHİP ÇIKALIM!
- 14Batman Valiliği Proje Ofisi’nden yenilikçi tarım girişimine destek
- 15BATMAN VALİLİĞİ’NDEN STRATEJİK HAMLE
Henüz Yorum yok