
"Başarımın sırrı düzenli çalışmak"
Batman'da özel bir kolejde eğitim gören Cemre Nur Karadeniz, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından düzenlenen Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) il birinciliğini, Ahsen Pınar Işık il ikinciliğini, Zeynep Kutlu ise il üçüncülüğünü elde etti.
2 milyon 162 bin 895 öğrencinin ter döktüğü sınavda matematik ve fen bilgisi sorularının tamamına doğru yanıt vererek YGS'de il birincisi olan Karadeniz, büyük başarıya imza attı.
Duygularını anlatan Karadeniz, başarısının sırrının düzenli çalışıp, çokça kitap okumak olduğunu söyledi.
Hedefinin Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesini okumak olduğunu belirten Karadeniz, yaşıtlarına da yaptığı tavsiyede düzenli çalışıp, bol bol kitap okumalarını istedi. Karadeniz, "Küçüklüğümden beri düzenli bir şekilde çalışıyorum. Kendimi çok fazla yormuyorum. Az ama düzenli bir şekilde çalıştım ve bolca kitap okuyarak bu başarıyı elde ettim." dedi.
Işık ile Kutlu da duygularını aktararak, hedeflerinin Hacettepe Üniversitesinde Tıp Fakültesi okumak olduğunu dile getirdi.
Öğrencilerinin başarısından duydukları mutluluğu ifade eden okul müdürü Veysel Önal, büyük bir sevinç yaşadıklarını söyledi. Önal, "Batman'da il birincisi olan Cemre Nur Karadeniz isimli öğrencimiz matematik ve fen bilgisi sorularının tamamını doğru cevaplamayı başardı. Ahsen Pınar Işık isimli öğrencimiz ise matematik ve fen bilgisi sorularında bir yanlış yaparak il ikincisi olma başarısı gösterdi. Zeynep Kutlu da matematikten 39 doğru, bir boş ve fen bilgisi sorularından da 37 doğru 3 yanlış yaparak il üçüncüsü olmayı başardı. Batman'da YGS'de ilk 3 sıralamasının kız öğrencilerden oluşması ise büyük bir sevinç oluşturdu." şeklinde konuştu.
Öğrencileri kutladıklarını sözlerine ekleyen Önal, "İl sıralamasında ilk 3'e giren öğrencilerimizin kız çocuklarımızdan olması bölge ve Batman açısından bizleri ayrıca memnun eden bir sonuç oldu. Cemre Nur Karadeniz Türkiye 267'ncisi, ikinci olan Ahsen Pınar Şık ise Türkiye 373'üncüsü, üçüncü olan Zeynep Kutlu ise bin 423'üncü olarak bizleri gururlandırdı. Bu üç öğrencimiz de inşallah Türkiye'nin en iyi üniversitelerine yerleşmiş olacaklar." ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01Batman’da ambulans uçak 19 Aylık Bebek ve 20 yaşındaki genç için havalandı
- 02VALİLİK'TEN 'SAHTE PARSEL SATIŞI' UYARISI
- 03Türkiye’de Bir İlk: Batman’da Sürücü Akademisi Hizmete Girdi
- 04YETERSİZ TEKLİFE HAYIR! SAĞLIK-SEN MEYDANLARDA
- 05Memur-Sen’den Batman’da “Adil Teklif” Çağrısı
- 06EKMEN, “KOMİSYON ODAĞINI KAYBETMEDEN HER KESİMİ KUCAKLAMALI”
- 07AK Parti’den Kozluk ve Sason’da yoğun teşkilat mesaisi
- 08TPAO Bölge Müdürü Karataş’tan Tarım Müdürü Tuncer’e ziyaret
- 09ASFALT HEDEFİNDE YÜZDE 64 TAMAMLANDI
- 10YETENEKLER TUVALE YANSIYOR
- 11Milletvekili Nasıroğlu’ndan Batman’a sağlıkta büyük müjde
- 12DEVA Partili Ekmen’den “Sahte Akademik Unvan” Soruları
- 13Bağımsız Öz Belediye-İş Sendikası’ndan Batmanlı İşçilere Çağrı
- 14BATSO VE DİKA’DAN YATIRIMCILARA TEŞVİK TANITIMI
- 15HENTBOL KIZ TAKIMINDAN TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU
Henüz Yorum yok