Batman’da "Siyer Sınavı" kayıtları başladı
Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından her yıl düzenlen Siyer Sınavı, bu yıl 18 Şubat 2018'de yapılacak. Sınava başvuruların yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten platform yetkilileri, son başvuru süresinin 27 Ocak 2018 olduğunu söylediler.
Bu yıl da "Onu Oku, Onu Yaşa" sloganıyla düzenlenecek Siyer Sınavı hazırlıkları ile ilgili açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlerinden Feyzi Aydın, her yıl siyer sınavını düzenlediklerini ifade ederek, tek gayelerinin Hz. Muhammed'in (sav) hayatını okutma, anlama ve yaşatma olduğunu vurguladı.
Aydın, 5 umre ödülü ve 2 bin çeşit hediyelerin verileceği Siyer Sınavı başvurularının 27 Kasım 2017 tarihinden itibaren başladığını ve 27 Ocak 2018 tarihine kadar da devam edeceğini hatırlattı.
İldeki birçok kırtasiye ve okul başta olmak üzere onlarca noktada kayıtların alındığını aktaran Aydın, herkesi bu sınava katılmaya davet etti. 4 kategoriden oluşacak sınavın her kategorisi için birer kitap hazırlandığını söyleyen Aydın, sınava katılacakların bir an önce sınav sorularının çıkacağı kitaplarını alıp okumaları tavsiyesinde bulundu.
Peygamber Sevdalıları olarak amaçlarının topluma Hz. Peygamber'in hayatını okutmak olduğunu belirten Aydın, "Peygamber Sevdalıları Platformu olarak her yıl Peygamber Efendimiz (s.a.v)'i daha yakından tanımak ve O'nun ahlakını örnek almayı amaç edinen bir çalışma olan siyer sınavı etkinliğini düzenlemekteyiz. 'O'nu oku, O'nu yaşa' temalı siyer sınavımız, Türkiye geneli olup, katılmak isteyen herkesi kapsamaktadır. Siyer sınavına katılıp yeterli puanı elde eden katılımcılarımıza başta umre ödülü olmak üzere 2 bin ödül verilecektir. Katılımcılarımıza şimdiden başarılar dileriz." dedi.
Geçen yıl Batman'da siyer sınavına 25 bine yakın bir katılımın olduğunu sözlerine ekleyen Aydın, bu yılki hedeflerinin yaklaşık 50 bin olduğunu kaydetti.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01NASIROĞLU’NDAN ENGELLİ AKTİF YAŞAM MERKEZİ’NE ZİYARET
- 02İL BAŞKANI ÇETİN “BEN DEĞİL BİZ ANLAYIŞIYLA SAHADAYIZ”
- 03VALİ CANALP, SASON’DA VATANDAŞLARLA İFTAR YAPTI
- 04GERGERLİ, BAŞKAN DEMİR’İ ZİYARET ETTİ
- 05SASON’DA ‘YAŞAYAN KÜTÜPHANE’ HİZMETE AÇILDI
- 06BAYRAM ÖNCESİ GIDA DENETİMLERİ ARTIRILDI
- 07İL BAŞKANI ÇETİN’DEN KADINLARA ANLAMLI ZİYARET
- 0827 YILLIK FİRAR JASAT TAKİBİYLE SONA ERDİ
- 09AMATEM’İN ÇİVİ ÇAKMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 10“HEP BİRLİKTE ÇALIŞMAMIZ GEREKİYOR”
- 11BİR KALP BİN UMUT DERNEĞİ’NDEN 400 KİŞİLİK İFTAR PROGRAMI
- 12Batman’da Doğayla Buluşan Gönüllü Topluluk: BATMAN Hiking Club
- 13VALİ CANALP, YETİM ÇOCUKLARLA İFTARDA BULUŞTU
- 14KEŞFET VE PARLA PROJESİ DEVAM EDİYOR
- 158 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, Mücadele, Birlik ve Dayanışmayı Yükseltelim!




Henüz Yorum yok