Balpınar beldesinde “Ahiret bilinci” konulu program
Batman'da Köy Mezra ve Beldelerle Dayanışma Derneği (Köy-Der) organizasyonunda “ahiret bilinci, cennet ve cehennem” konulu etkinlikler düzenlenmeye devam ediyor.
Batman merkeze bağlı Balpınar (Girêsîra) Beldesi'nde gerçekleştirilen etkinlik, Balpınar Camii imamı Molla Sabri Ekmen’in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
“Ahiret bilinci” konulu sinevizyon gösteriminin yapıldığı etkinlikte, Ğureba Tiyatro Kulübü tarafından “Mevti Sağir (Küçük Ölüm)” isimli tiyatro oyunu sahnelendi. Program ahiret konulu kaside ve ilahilerin seslendirilmesiyle devam etti.
Daha sonra katılımcılara hitap eden Köy-Der Başkanı Molla Murat Güneş, kimi insanların cennet, kimilerinin de cehennem için çalıştıklarını söyledi.
Her insanın önünde iki yolun olduğunu, bunların cennet ve cehennem olduğunu hatırlatan Güneş, “İyi ameller yaparsak cenneti, Allah’ın mükâfatını hak ederiz. Ya da kötü bir amel yaparız Allah-u Teâlâ bizleri cehennem ile cezalandıracak. Mademki önümüzde bu iki yol var cennet için çalışmak daha iyi değil midir? Allah’tan cennet mükâfatını alabilmek için Allah’a ibadet etmek ve salih bir kul olmamız gerekir.” dedi.
Ahireti konu alan ilahi ve kasidelerin seslendirilmesinin ardından İttihad'ul Ulema Üyesi ve Balpınar Yeni Cami İmamı Molla Tacettin Topaloğlu’nun yaptığı dua ile program son buldu.
“İslami açıdan bu güne kadar herhangi bir köy veya beldede bu tür etkinlik yapılmamıştı”
Programa katılarak, duygu ve düşüncelerini anlatan Balpınar Beldesi eski Belediye Başkanı Hüseyin Geylani, “Hepiniz hoş geldiniz. Bu etkinlikte emeği gecen herkese teşekkür ederiz. İslami açıdan bu güne kadar herhangi bir köy veya beldede bu tür etkinlik yapılmamıştı. Bunlar yapılması gereken şeylerdir. Dini konularda insanlarımız epey uzak kalmışlar. Bu yüzden bilgilendirilen bu etkinliler çok faydalıdır.” ifadelerini kullandı.
“Ne kadar bir nasihat yapılırsa insan o kadar toparlanıyor”
Bütün belde sakinlerinin bu etkinlikten faydalandığını ifade eden H. Mehmet Topkan, “Allah için olan çalışmalar çok güzeldir. Allah-u Teâlâ bu tür etkinlikleri daim etsin. Bu etkinlik çok iyiydi Müslümanların uyanışına vesile oluyor. Bu tür iş ve çalışmaları Allah hepimize nasip etsin. Ne kadar bir nasihat yapılırsa insan o kadar toparlanıyor. Bu tür etkinliklerin her zaman olmasını istiyoruz. Allah için olan çalışmalar Allah ve Peygamberimizin seveceği her şeyi bizlerde seviyoruz.” şeklinde konuştu.
Belde sakinlerinden Mehmet Nezir Çiftçi etkinliği tertip edenlere teşekkür ederek bu tür etkinlikler sayesinde insanların dinini daha iyi tanıdığını aktardı.
Veysel Söğüt ve Hüseyin Kılıç da programın çok faydalı geçtiğini, bu tür programların devamını beklediklerini söyledi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP, BİRLİK VE DAYANIŞMA EN BÜYÜK GÜCÜMÜZDÜR
- 02HÜSEYİN ŞANSİ: BAYRAMLAR GÖNÜLLERİ BİRLEŞTİRİR
- 03RAMANLI: BAYRAMLAR KARDEŞLİĞİ GÜÇLENDİRİYOR
- 04VEYSİ DEMİR: GAZETECİLERE YÖNELİK KATLİAMLAR SON BULMALI
- 05BAŞKAN ÇETİN: BAYRAMLAR DAYANIŞMA VE FEDAKARLIĞIN EN YÜKSEK İFADESİDİR
- 06KURBAN KESİM VE SATIŞ YERLERİ AÇIKLANDI
- 07İŞ İNSANI KURT “ŞEFFAF YÖNETİM GÜVENİ GETİRİR”
- 08DİKA YÖNETİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI
- 096282 PAKET GÜMRÜK KAÇAĞI SİGARA ELE GEÇİRİLDİ
- 10Kültür ve lezzet buluşması
- 11BAYRAM BOYUNCA OTOBÜSLER ÜCRETSİZ
- 126 BİN HANEYE BAYRAM ŞEKERİ DESTEĞİ
- 13İHD,738.kez sahaya indi
- 14İŞÇİLERİN İKRAMİYESİ YATIRILDI
- 15KURBAN BAYRAMI TEDBİRLERİ MASAYA YATIRILDI




Henüz Yorum yok