"EMEĞİMİZ İÇİN GREVDEYİZ"
‘Emeğimize sahip çıkmak için grevdeyiz’
Batman SES Şubesi ve Batman Tabip Odası, iş bırakma eyleminde Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.
Yapılan basın açıklaması öncesi 14 Mart Tıp bayramı nedeniyle çalışanlara karanfil dağıtıldı. Batman SES ve Batman Tabip Odası, sağlık çalışanlarının katıldığı basın açıklaması öncesi konuşan Batman SES Şube Başkanı Deniz Topkan, ''Sağlık çalışanlarının yıllarca verdiği mücadele sonucu seslerini duymazdan gelen, bunca fedakarlığa rağmen, işin varsın gitsinlere gelmesi , emeğimizin karşılığını alamamaktayız. Sağlık hizmetleri adeta satılan bir mala dönüştürülmekte. Sağlık bütçesinin özel sermayeye aktarılması, uzunca çalışma saatleri, performans, güvencesiz, şiddet kıskacıyla, faturanın sağlıkçılara kesilmesine, iş yükü karşısında modern kölelik çalışma koşullarında isyan edenlerin karşı duranların mücadele haftası olacak'' diye konuştu.
Sağlık çalışanları adına basın açıklamasını okuyan Batman Tabip Odası Başkanı Selahattin Oğuz, ''Bugün 14 Mart Tıp Bayramı. Ancak bugünü bayram tadında geçirmemiz gerekirken, ne yazık ki yine G(ö)REV'deyiz ve yine haklarımız için mücadele ediyoruz. Toplumun sağlığını korumak bir yana, daha riske atan bu sağlık sisteminin yürütücüleri ne bizim emeğimizi, ne de toplumun sağlığını umursamaktadır. Salgın döneminde dahi bu anlayıştan vazgeçmemişlerdir. Yüz binlerce insanımız, yüzlerce hekim, sağlık çalışanı yaşamını yitirirken, onlar sağlık sisteminin şehir hastanelerinin güzelleşmeleriyle günlerini geçirmiş; bunca emek ve fedakarlığımıza rağmen bizlere ‘gidiyorlarsa gitsinler’ demişler. Bizleri mutsuz, hastaları mağdur eden, sağlığı ticarete, hastaları müşteriye, hastaneleri ticarethanelere dönüştüren sağlık anlayışı iflas etmiştir. Emeğimizin karşılığını alamadığımız bu çalışma koşullarında, sağlık alanında yaşanan şiddete artık tek bir gün bile tahammülümüz kalmadı. Oyalama istemiyoruz, daha fazlasını değil, yalnızca hakkımızı istiyoruz '' ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ANKARA'DA BATMANLILAR BAVA'DA BULUŞTU
- 02Nasıroğlu : “Batman Güney Çevre yolu yarın trafiğe açılıyor”
- 03Malabadi Köprüsünde şenlik yapıldı
- 04BARAJ GÖLÜNDE ACI SON : 25 YAŞINDAKİ GENÇ BOĞULDU
- 05Yamaç : “Kürt milletini ve kadınlarını hedef alan söylemler kabul edilemez”
- 06RAMAN SAKİNLERİ SANDIK BAŞINDAYDI
- 07ORUN VE AKGÜN AİLELERİNİN MUTLU GÜNÜ
- 081 AYDA 125 MİLYON TL’LİK VURGUN
- 09"KADINA SAYGI, İNSANLIĞA SAYGIDIR"
- 10ALO 188 HATTI AMACI DIŞINDA ARANIYOR
- 11Batman’da asfalt rekoru kırıldı
- 12Aranan hükümlü, trafik uygulamasında yakalandı
- 13Habizbinililer Derneği’nden Rahmi Koç’a Tepki
- 14DEM Parti Batman’dan Rahmi Koç’a Sert Tepki
- 15HÜDA PAR’dan Rahmi Koç’a Sert Tepki




Henüz Yorum yok