
Mor Kuryakos Manastırı Restore edilecek
Batman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Dicle Kalkınma Ajans’ı (DİKA) tarafından 2018 yılı Ekonomik Alt Yapının Geliştirilmesi Mali Destek Programınca 1. olarak seçilen Mor Kuryakos Manastırı Restorasyon Projesi için sözleşme imzalama töreni gerçekleştirildi.
Mardin’de Dicle Kalkınma Ajansı binasında gerçekleştirilen sözleşme törenine Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ve Batman İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı katıldı. Sözleşme töreninden sonra bilgilendirmelerde bulunan Batman İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı; “Mor Kuryakos Manastırı’nın M.S 5. yy da inşa edildiğini ve uzun yıllar boyunca Süryani cemaatine Metropolit merkezi olarak hizmet ettiğini belirterek; Mardin ilinde bulunan ve yılda 200 bine yakın ziyaretçiye ev sahipliği yapan Deyrüzzaferan ve Mor Gabriel Manastırları ile çağdaş olduğunu” belirtti.
MOR KURYAKOS MANASTIRI RESTORE EDİLECEK
Aslanlı; önümüzdeki günlerde hayata geçirilecek olan Mor Kuryakos Manastırı Restorasyon Projesi ile Batman ilinde bulunan tescilli taşınmaz bir kültür varlığımız restore edilmeye başlanacak ve gerçekleştirilecek çalışmalar sonucunda yerli ve yabancı bir çok ziyaretçiye ev sahipliği yapacağını belirtti. Aslanlı; projenin her aşamasında desteğini bizden esirgemeyen başta Vali Ahmet Deniz ve Dicle Kalkınma Ajans’ı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ’a teşekkürlerini sunarak önümüzdeki günlerde Batman ilinin turizm alt yapısını geliştirecek yeni projelerin de Batman halkı ile paylaşılacağını duyurdu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01NASIROĞLU “KAOS VE RANT ANLAYIŞINA PRİM YOK”
- 02GÜÇ AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ
- 03Belediye, park ve bahçelerde bakım ve onarım çalışmalarını sürdürüyor
- 04Afrodit İç Giyim’de Okul Hareketliliği Başladı
- 05UYUŞTURUCU SUÇUNDAN ARANAN ŞAHIS YAKALANDI
- 06BAT-RAY TANITILDI
- 07ARAÇ DEVRİLDİ: 2 YARALI
- 08BATMAN VAKFI KURULUŞ ÇALIŞMALARINI HIZLA SÜRDÜRÜYOR
- 09HÜDA PAR Heyeti Kürdistan Bölgesinde temaslarda bulundu
- 10TAŞ “BU SEKTÖRDE YILDIZLAR KAZANIYOR, EMEKÇİLER SÜRÜNÜYOR”
- 11BELEDİYEDEN TEKSTİL ATIKLARINA YÖNELİK DENETİM
- 12Doğru teşhis Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde konuldu
- 13BATMAN’DA TÜTÜNLE MÜCADELE ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI
- 14HASANKEYF KALESİ GECE DE ZİYARETE AÇILDI
- 15HEDEF 3’TE 3!
Henüz Yorum yok