
BATMAN ÜNİVERSİTESİ DİŞ HASTANESİ YÜKSELİYOR
Batman Üniversitesinin sağlık alanındaki önemli projelerinden biri olan Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nin kaba inşaatının kısa bir sürede tamamlanması sonrasında silüeti ortaya çıktı.
15 Kasım 2024 tarihinde gerçekleştirilen beton dökme ve çivi çakma töreniyle temeli atılan hastane 4 bin metrekarelik bina alanı üzerinde yükselmeye devam ediyor.
2026 YILI SONUNDA HİZMETE AÇILMASI HEDEFLENİYOR
Şehir Stadı ve 500 yataklı Devlet Hastanesi inşaatının hemen yanında yer alan kampüs alanında kurulan hastane, Batman Üniversitesi’ne tahsis edilen 26 bin metrekarelik alanın 15 bin metrekaresine inşa ediliyor. Fakülteye ait kapalı oturum alanı ise 4.050 metrekare olarak planlandı. Şu ana kadar temel, bodrum, zemin kat ve üç katın kaba inşaatının tamamlandığı bildirildi. Çevre düzenlemesi ve altyapı çalışmaları da inşaatla eş zamanlı olarak devam ediyor. Mevcut ilerlemeye göre hastanenin inşaatı, iç donanımı ve malzeme temini 2026 yılının sonuna kadar tamamlanarak hizmete açılması hedefleniyor. Modern ve estetik mimarisiyle dikkat çeken hastane projesi, bölgedeki vatandaşların ileri düzey ağız ve diş sağlığı hizmetlerine daha kolay erişebilmesini amaçlıyor. Hastane tamamlandığında; 84 ünit, 7 laboratuvar, 4 derslik, 70 ofis,189 kişilik konferans salonu, 169 araçlık otopark gibi donanımlarla Batman’a hizmet verecek.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01ZABITA HAFTASI KUTLANDI
- 02HASANKEYF’TE TURİZM ÇALIŞANLARINA EĞİTİM DESTEĞİ
- 03BESO’DAN MÜSİAD’A ZİYARET
- 04MİLLETVEKİLİ RAMANLI, “PKK SİLAH BIRAKMASA DA KÜRTLERİN HAKLARI TANINMALI”
- 05OSB YÖNETİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI
- 06YILMAZ “AMACIMIZ; DÜZGÜN YOLDA İLERLEYİP İKTİDARA GELMEKTİR”
- 07VALİ CANALP’A MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI ZİYARETİ
- 08“5 İlçede 5 Konser” Etkinliği Beşiri’de Devam Ediyor
- 09BATMAN'DA KIRTASİYE DENETİMİ YAPILDI: VATANDAŞIN YANINDAYIZ
- 10DEM Parti İl Eş Başkanlarından Vali Canalp’e tepki
- 11VALİ CANALP: AĞAÇLAR KESİLMEDİ KÖKÜYLE NAKLEDİLDİ
- 12ŞANSİ, İL GENEL MECLİS ÜYELERİYLE BİR ARAYA GELDİ
- 13Batman Belediyesi’nden taziye evlerine büyük destek
- 14Ramanlı, Irak Kürdistan Bölgesi’nde bir dizi temasta bulundu
- 15ARICILARA BUHARLAŞTIRMA CİHAZI DESTEĞİ
Henüz Yorum yok