"Kaçak elektrik kontrolü bağımsız kurumlar gözetiminde yapılmalıdır"
Son zamanlarda basına yansıyan "kaçak elektrik cezalarıyla" ilgili açıklama yapan HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, haksızlığın önüne geçilip, mağduriyetlerin yaşanmaması için elektrik sayaçlarının kaçak kontrolünün bağımsız kurumlar gözetiminde yapılması gerektiğini söyledi.
"DEDAŞ elektrik dağıtım şirketi, kaçak elektrik kullandığını iddia ettiği şahıslarla ilgili tespiti kendi kurum elemanları vasıtasıyla yapıyor" diyen Şahin, kurumun, bu iddialar üzerinden abonelere ceza kestiğini söyledi.
Şahin, "DEDAŞ personelinin tarafsızlığı maalesef sorgulanıyor ve bu yüzden sıkıntılar kaçınılmaz oluyor. Bundan dolayı kaçak elektrik tespitinin bağımsız uzmanların gözetiminde yapılması gerektiğine inanıyoruz." dedi.
Halktan haksız ve usulsüz kazanç sağlanmaması için elektrik dağıtım şirketleri elemanlarının "kaçak" kontrolünü tek başına değil, tarafsız resmi makamların gözetiminde yapması gerektiğini ifade eden Şahin, "Bölgede elektrik ve sayaç kontrol işinin özel şirketlere devrinden sonra kaçak elektrik kullanımının önüne büyük oranda geçilmiş oldu. Ancak halkımızdan çok ciddi iddialar geliyor. Haksız yere mağduriyetlerin yaşatıldığına dair şikâyetler var. Özellikle sayaç okuma işini yapan elemanların firmalarının lehine haksızlıklar yaptıkları yönünde ciddi iddialar var. Bu anlamda halkımızdan bize kaçak kullanmadıkları halde kendilerine büyük oranda ceza kesildiği ifade ediliyor." İfadelerini kullandı.
Haksızlığın önüne geçilebilmesi için yetkililere çağrıda bulunan Şahin, "Böyle olunca haliyle aklımıza şu geliyor; acaba bu elemanlar çalıştıkları firmayı kâra geçirmek ve bunun karşılığında prim almak için böyle bir haksızlığa başvuruyorlar mı, böyle bir şeye teşebbüs ediyorlar mı? Bu konuda bizim çağrımız ve önerimiz; elektrik sayaç kontrolünün bağımsız kurumlar denetiminde yapılmasıdır. Belki bu şekilde daha adil olur. Hatta cezaların dahi yine bu bağımsız kurumların denetiminde kesilmesi gerekir." diye konuştu.
"Vatandaşımız mağdur olmasın, haksızlığa uğramasınlar"
Sayaç kontrollerinde herhangi bir usul ve kaidenin olmadığını belirten Şahin, sayaçların firma elemanları tarafından söküldüğünü ve gerek görülürse götürüldüğünü söyledi. Şahin, konuşmasını şöyle sonlandırdı:
"Sayaç kontrollerinde firmanın kendi elemanları sayaçları söküyor, kontrolünü yapıyor, Kaçak kullandığına dair kanaat belirtiyor hatta kendisi ceza kesiyor. Bu adil değildir. Eğer abone kaçak kullanmamışsa bunu nasıl ispatlayacak? Bunu firmaya veya bağımsız kurumlara nasıl iletecek? Bu durumda vatandaş tamamen mağdur oluyor, kendisine haksız cezalar kesiliyor."
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP, BİRLİK VE DAYANIŞMA EN BÜYÜK GÜCÜMÜZDÜR
- 02HÜSEYİN ŞANSİ: BAYRAMLAR GÖNÜLLERİ BİRLEŞTİRİR
- 03RAMANLI: BAYRAMLAR KARDEŞLİĞİ GÜÇLENDİRİYOR
- 04VEYSİ DEMİR: GAZETECİLERE YÖNELİK KATLİAMLAR SON BULMALI
- 05BAŞKAN ÇETİN: BAYRAMLAR DAYANIŞMA VE FEDAKARLIĞIN EN YÜKSEK İFADESİDİR
- 06KURBAN KESİM VE SATIŞ YERLERİ AÇIKLANDI
- 07İŞ İNSANI KURT “ŞEFFAF YÖNETİM GÜVENİ GETİRİR”
- 08DİKA YÖNETİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI
- 096282 PAKET GÜMRÜK KAÇAĞI SİGARA ELE GEÇİRİLDİ
- 10Kültür ve lezzet buluşması
- 11BAYRAM BOYUNCA OTOBÜSLER ÜCRETSİZ
- 126 BİN HANEYE BAYRAM ŞEKERİ DESTEĞİ
- 13İHD,738.kez sahaya indi
- 14İŞÇİLERİN İKRAMİYESİ YATIRILDI
- 15KURBAN BAYRAMI TEDBİRLERİ MASAYA YATIRILDI




Henüz Yorum yok