
“Batman Türkiye’nin birçok yerinden daha güvenli”
Gece ve gündüz sürelerinin eşit olduğu 21 Mart ve 23 Eylül olmak üzere yılda 2 kez meydana gelen günde Siirt Tillo’da İbrahim Hakkı Hazretlerinin kendi ustası için yaptığı ışık hadisesini yerinde görmek ve bölgeyi yakından tanımak için bölgeye gelen İstanbul Ticaret Odası ve MÜSİAD üyelerinden oluşan 60 kişilik iş adamı grubu Siirt’e geçmeden önce Batman’a geldi.
Bir kafede Batman Valisi Ahmet Deniz’in katılımıyla iş adamları basınla bir araya geldi. İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Sait Kılınç’ın düzenlediği programda iş adamlarının yanı sıra, BATSO Başkanı A. Kadir Demir, bazı Ankara ve İstanbul milletvekilleri ve eski Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce de hazır bulundu.
“Haçlılarla başa çıkmak için kalkınmalıyız”
Programda konuşan eski Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Haçlılarla başa çıkmak için kalkınmalarının gerektiğini söyledi.
Güllüce, “Haçlı savaşları bitmemiştir, sonsuza dek de sürecektir. Üretmedikçe bunlarla başa çıkamayız, dengeli kalkınmayı sağlamadıkça bunlarla zor başa çıkarız. Hükümetin bu konudaki çabası hepimizin malumudur. Çevremiz ateş topu gibi olmuş. Şu an bu ateş topunun dışındayız. Allah bu ateş topunun dışında kalmaya devam etmemizi bize nasip etsin. Biz çevremizdeki ateşin içinde bir vaha durumundayız. Kapımızı açsak Türkiye bir milyarı bulur. Birçok İslam ülkesindeki halklar ülkemize sığınır. Ülkemizin değerinin bilelim. Ülkemizi de ateş çemberinin içine atmak isteyenlere karşı kardeşliğimizi, beraberliğimizi pekiştirip onlara fırsat vermeyelim.” dedi.
“Yarınımız bugünümüzden iyi olacak”
Daha sonra bir konuşma yapan Batman Valisi Ahmet Deniz, Batman’ın çok canlı bir şehir olduğunu belirterek, “Batman 1950’de küçük bir kasabaydı. Petrolün bulunmasıyla hızlı bir değişim ve dönüşüm gerçekleştirdi. Gelişti. Şu an 576 bin nüfusa sahip bir il. Sadece ilk merkezi 402 bin. Batman çok canlı, çok hareketli bir şehirdir. Ben 15 aydır buradayım. Geçmiş dönemlerde bazı teşvikler açıklanmış. Bölgeyle ilgili bazı teşvikler. Maalesef bu teşvikler yeterince değerlendirilememiş. Güvensizlik ortamından ötürü iş adamları fazla ilgi göstermemiş. Ama şu an böyle değil. Net söylüyorum, şu an Batman Türkiye’nin birçok yerinden daha güvenli. Ben sık sık gece 1 veya 2’de çıkıyorum. Caddeleri dolaşıyorum. Gecenin o saatlerinde bile caddeler, özellikle ana caddeler kalabalık, insanlar rahat bir şekilde dolaşıyor. Bu devam edecek. Yarınımız bugünümüzden iyi olacak.” ifadelerini kullandı.
“PKK’ye katılım yok denilecek kadar az”
Çukur siyaseti konusundaki duruşundan ötürü Batman halkına teşekkür eden Deniz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ben Batmanlılara burada, sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Özellikle çukur siyasetine pirim vermediler. Ondan sonra 15 Temmuz’da, o hain darbe girişiminin ilk saatlerinden itibaren binlerce Batmanlı meydanlardaydı. 15 Temmuz birçok şeyin kırılmasına neden oldu. Artık terör örgütüne katılım yok denilecek kadar az. İki yıl önce yılda 60 kişi katılırken, şimdi yılda 4-5 kişi ancak katılıyor. Kolay değil, bölge 40 yıldır bir travma yaşamış, sıkıntılar yaşamış. Ciddi yatırımlar yapıyoruz. Yatırıma da çok müsaittir. Kendi sermayesi de var. Dışarıdan da başvurular var. Cazibe merkezleri kapsamında 200’e yakın firma dışarıdan başvurdu. Bu gerçekleşirse 20 bin kişinin iş sahibi olması demek.”
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01“Batman’da Büro Memur-Sen Kadın Kolları Kadınlarla Buluştu”
- 02“ÖNCELİĞİMİZ VATANDAŞIMIZIN DERDİYLE DERTLENMEK”
- 03AKKUŞ'TAN 1 EYLÜL DÜNYA BARIŞ GÜNÜNE DAVET
- 04HALK OTOBÜSLERİNE ZAM GELDİ
- 05CHP’Lİ SEZGİN TANRIKULU BATMAN’A GELİYOR
- 06DEMİR AİLESİNİN ACI KAYBI
- 07KAYIP YAKINLARI 700 HAFTADIR ADALET ARIYOR
- 08DEMİRKALE VE GÜN AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ
- 09Milletvekili Kutevi’nden yürüyüşe davet
- 10 10 YETİM VE DUL AİLEYE İNEK BAĞIŞINDA BULUNDU
- 11MHP İl Başkanı Çetin’den 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı
- 12PETROLSPOR’DAN 3 GOL 3 PUAN!
- 13Ezdi Halkı Barış Sürecinde Sesini Duyurmak İstiyor
- 14Batman’da dış asansör kazası;68 yaşındaki vatandaş yaralandı
- 15BATMAN’DA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI
Henüz Yorum yok