
Güneşkekin ‘Ak Parti ile Batman ekonomisi şahlandı’
Güneşkekin ‘Ak Parti ile Batman ekonomisi şahlandı’
Dün akşam Asrın İş Adamları Derneği’nin (ASRİAD) düzenlediği iftara katılan AK Parti Batman Milletvekili adayı Murat Güneştekin iş dünyası ile ekonomi konusunu değerlendirdi.
Güneştekin iftar sonrası yaptığı konuşmada; “2002 yılında iktidara geldiğimizde Batman Organize Sanayi Bölgesi’nde tek bir fabrika vardı. 500 dönüm büyüklüğünde olan organize sanayi bölgesini 3.400 dönüme çıkardık. Böylece OSB'deki fabrika sayısı 100'e ulaştı” dedi.
2002: 1 FABRİKA, 2018: 250 FABRİKA
Güneştekin ayrıca şunları ifade etti; “AK Parti öncesi dönemleri hatırlamak gerekiyor, Batman’da bir elin parmakları kadar bile fabrika yoktu, bugün fabrika sayısı 250-300’lere dayanmış durumda. Eski sistemin zorluklarına rağmen bu seviyeye gelen sanayi ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle çok daha ilerleyecektir. Yeni dönemde Batman’ı çok daha ileri noktalara taşıyacağız inşallah, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Batman daha önce sadece bir meslek yüksek okuluna sahipti, biz şehrimizi modern bir üniversite sahibi yaptık. Üniversite imkanlarını iş dünyasının hizmetine açtık, Teknokent’i kurulma aşamasına getirdik. İş dünyası ve üniversite arasında iş birliğini geliştirerek Batman’da yüksek teknolojik ürün üretilmesinin önünü açıyoruz. Ayrıca 2012 yılında hazırladığımız teşvik paketiyle Batman adeta bir tekstil kent özelliği kazandı. Merkezde, kırsalda, ilçelerde açılan tekstillerde, üretim tesisleri ile binlerce kişi istihdam ediliyor. Önümüzdeki dönemde buralarda çalışan kardeşlerimizin daha iyi imkanlara da kavuşmasını sağlayacağız.”
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01PETROLSPOR, LİGDE 7'DE 7 YAPTI
- 02SASON BALI 340 BİN LİRAYA SATILDI
- 03BATMAN’DA WİNN ALL GRUP GAYRİMENKUL HİZMETE GİRDİ
- 04VALİLİK KAVŞAĞINDA YENİ TRAFİK DÜZENİ
- 05“Yaşam İçin Pedal Çevir” etkinliği yoğun katılımla gerçekleşti
- 06Zabıta’dan SKT operasyonu!
- 07BATMAN’DA İLK KEZ NASA SPACE APPS CHALLENGE HACKATHONU DÜZENLENDİ
- 08İL BAŞKANI HÜSEYİN ŞANSİ “BATMAN’DAN GAZZE’NİN ÇOCUKLARINA SES OLUYORUZ”
- 09BATMANLI TURİZMCİLER BÖLGE YÖNETİMİNDE SÖZ SAHİBİ OLDU
- 10ŞAHİN’DEN SUMUD FİLOSU’NDA ALIKONULANLARIN AİLELERİNE ZİYARET
- 11BATMAN’IN DÖNÜŞÜMÜ İÇİN ÇALIŞMALAR MASADA
- 12DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜK MİTİNGİ DÜZENLENİYOR
- 13ÜÇYOL’A KADAR TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ
- 1460 YILLIK EREN ÇİFTİNE DÜNYA YAŞLILAR GÜNÜ ZİYARETİ
- 15HAZIR GİYİM ALARM VERİYOR
Henüz Yorum yok