
16 YAŞINDAKİ DEV GUATIRI OLAN HASTA HAYATA YENİDEN DÖNDÜ.
Özel Batman Dünya Hastanesi acil servisine dev multinodüler guatara bağlı solunum arresti sonucu entübe şekilde sevkli gelen 16 yaşındaki Sultan UÇAR isimli hasta Özel Batman Dünya Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Musluh HAKSEVEN tarafından yapılan ilk değerlendirmeler ve hazırlıklar sonrası yoğun bakıma alınan hastanın tiroid parankimindeki dev nodüllerin soluk borusuna (trakea) bası yaptığı ve ileri derecede daralttığı görüldü.
Hasta tüm hazırlıklar tamamlandıktan sonra aynı gün içerisinde Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Musluh HAKSEVEN tarafından ameliyata alındı. İki saat süren başarılı bir operasyon sonrası hastanın solunumunun dramatik bir şekilde düzeldiği ve makinadan ayrıldığı görüldü. Ameliyat sonrasında 24 saat süren takip sonrası ambulans ile makinaya bağlı olarak gelen hasta yürüyerek ve yüzünde tebessüm ile taburcu edildi.
Özel Batman Dünya Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Musluh HAKSEVEN hastanın ailesinde de olduğu gibi tiroid hastalıkları toplumumuzda yaygın olarak görülmekte olduğunu özellikle genç hastalarda, erkek hastalarda ve yaşlı hastalarda troid kanseri ihtimali artmakta olduğunu, 21.yüzyılın getirdiği tüm imkanları ile hastaları değerlendirip gerekli tedavileri planladıklarını belirtti.
Genel Cerrah Uzmanı Op. Dr. Musluh HAKSEVEN hastalara sağlık problemlerini ertelenmemesi gerektiği konusunda çağrıda bulundu.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01UYUŞTURUCUYA KARŞI ORTAK MÜCADELE ÇAĞRISI
- 02HÜDA PAR'DAN ÇÖP AKTARMA TESİSİNE VETO
- 03KAPLAN, “YÜKSEK KİRALAR ESNAFI ZORLUYOR”
- 04ÇÖLYAK HASTALARINA GLÜTENSİZ DESTEK SÜRÜYOR
- 05BÖLGENİN AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI ÜSSÜ OLACAK
- 06SIFIR ATIK UYGULAMASI ARALIKSIZ SÜRÜYOR
- 07BELEDİYEDEN FIRINLARA SIKI DENETİM
- 08Çevrecilerden Diyarbakır Caddesi düzenleme projesine tepki
- 09HAZIRLIK MAÇINDA FARKLI GALİBİYET
- 10Vali Canalp,
- 11HASANKEYF'TE TARİHE IŞIK TUTULUYOR
- 12TÜNELDE KORKUTAN KAZA
- 13Eğitim-Bir-Sen’den Medeniyet Yolculuğu : Roma’dan Kurtuba’ya
- 14Kaymakam Başar, hane ziyaretlerine devam ediyor
- 15Başkan Şansi’den 500 kişiye istihdam müjdesi
Henüz Yorum yok