
BELEDİYE KAÇAK YAPILAŞMAYA GÖZ AÇTIRMIYOR
BELEDİYE KAÇAK YAPILAŞMAYA GÖZ AÇTIRMIYOR
Belediye Yapı Kontrol Müdürlüğü, Bayındır Mahallesi İsmail Zemin Bulvarı Belediye Yapı Kontrol Müdürlüğü, Bayındır Mahallesi İsmail Zemin Bulvarı, Körük mevkiindeki ruhsatsız (kaçak) yapının yıkım işlemine başladı.
Yıkım işlemleri sırasında Batman İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet ekipleri çevrede güvenlik önlemleri alırken, Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri de bina çevresine güvenlik şeridi çekerek bölgeyi araç ve yaya trafiğine kapattı.
Yıkım işlemi, alınan kararın ardından uygulamaya konuldu. Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, 6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremin ardından yapı ruhsatlarına yönelik 14 maddelik yeni kriterlerin uygulanacağını ve bu kriterlere uymayan yapıların kesinlikle kabul edilmeyeceğini belirtti. Kaçak yapılaşmaya ise hiçbir şekilde müsamaha gösterilmeyeceğini vurguladı.
DENETİMLER ARALIKSIZ SÜRÜYOR
Yetkililer, Batman genelinde 7/24 esasına dayalı olarak mahalle ve sokaklarda denetimlerin devam ettiğini ve vatandaşlardan gelen kaçak yapı ihbarlarının anında değerlendirildiğini açıkladı. Belediye, sağlıklı ve güvenli yaşam alanları oluşturma hedefi doğrultusunda, çarpık kentleşmeye ve imar kirliliğine sebep olan kişi ya da gruplara karşı mücadeleye kararlılıkla devam edeceklerini ifade etti.
Kaçak yapılaşmaya karşı mücadelede tavizsiz bir tutum sergileyen Batman Belediyesi, kentte düzenli ve güvenli bir çevre oluşturmayı amaçlıyor.


Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01UYUŞTURUCUYA KARŞI ORTAK MÜCADELE ÇAĞRISI
- 02HÜDA PAR'DAN ÇÖP AKTARMA TESİSİNE VETO
- 03KAPLAN, “YÜKSEK KİRALAR ESNAFI ZORLUYOR”
- 04ÇÖLYAK HASTALARINA GLÜTENSİZ DESTEK SÜRÜYOR
- 05BÖLGENİN AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI ÜSSÜ OLACAK
- 06SIFIR ATIK UYGULAMASI ARALIKSIZ SÜRÜYOR
- 07BELEDİYEDEN FIRINLARA SIKI DENETİM
- 08Çevrecilerden Diyarbakır Caddesi düzenleme projesine tepki
- 09HAZIRLIK MAÇINDA FARKLI GALİBİYET
- 10Vali Canalp, "Batman’da kaçak yapılaşma dönemi kapandı!''
- 11HASANKEYF'TE TARİHE IŞIK TUTULUYOR
- 12TÜNELDE KORKUTAN KAZA
- 13Eğitim-Bir-Sen’den Medeniyet Yolculuğu : Roma’dan Kurtuba’ya
- 14Kaymakam Başar, hane ziyaretlerine devam ediyor
- 15Başkan Şansi’den 500 kişiye istihdam müjdesi
Henüz Yorum yok