AP'den Türkiye'ye flaş çağrı
"Türkiye'deki şiddete dönülmesinden şöke olduk" denildiği çağrıda "barış sürecinin sonu, her geçen gün yoğunlaşan bir çatışmaya yol açtı. Sivillere, polis ve askerlere yönelik şiddeti kuvvetle kınıyoruz" sözleri kullanıldı.
Yeşiller Grubu'nun grişimi üzerine AP'deki Hristiyan Demokrat, Sosyalist, Liberal, Sol ve Yeşiller grup başkanlarınca yapldığı belirtilen "Barış Çağrısı"nda, "Türkiye'de şiddete dönülmesinden şoke olduk. Barış sürecinin sonu, her gün yoğunlaşan bir çatışmaya yol açtı. Siviller, polis ve askere yönelik şiddeti kuvvetle kınıyoruz. Ölümlerin daha da çoğalmasının önlenmesi için Türk ordusu ile PKK arasındaki şiddet sarmalı kırılmalı" deniliyor.
"DEMOKRATİKLEŞME YOLUNDAKİ TÜM BAŞARILAR TEHLİKEDE"
Türkiye'de demokrasinin ilerletilmesi için çok mesafe katedildiğinin belirtildiği çağrıda "Ancak şimdi tüm bu başarılar, son dönemdeki şiddet nedeniyle tehlikede. Şiddetli ihtilaf tüm bölgeye tehdit. İki tarafta gerilimleri artırma stratejilerine odaklanmasını kınıyoruz" deniliyor.
AP siyasi grupları, ihtilafa siyasi çözümün uzlaşıdan geçtiğini vurgulayarak Türk hükümetinden, bu amaçla inisiyatif almasını istediler. ABHaber tarafından yansıtılan çağrıda "Avrupa Parlamentosu'ndan siyasi grupların liderleri olarak ihtilaf taraflarına şiddete son vermeye ve barış müzakerelerine yeniden başlamaya çağırıyoruz" deniliyor ve bu amaçla "tüm tarafların kalıcı olarak silah kullanmaktan vazgeçmeleri" isteniyor.
AB LİDERLERİ DEVREYE GİRSİN
Türkiye'deki tüm etnik ve dini grupların yan yana sadece barış içinde yaşayabileceğini de vurgulayan AP'deki gruplar, çağrılarının son bölümünde de "AB liderlerini, şiddete son verilmesini ve ihtilafın tüm taraflarını müzakere masasına geri oturmasını sağlamak için olası tüm yollara başvurarak derhal harekete geçmeye çağırıyoruz."
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01KURBAN BAYRAMI TEDBİRLERİ MASAYA YATIRILDI
- 02KAPLAN'DAN ''YEREL ESNAFA DESTEK'' ÇAĞRISI
- 03SASON'DA ARICILARA BÜYÜK DESTEK
- 04Belediyeden Vergi Ödemesi Uyarısı : Son Gün 31 Mayıs
- 05SASON'DA JANDARMADAN HIRSIZLIK UYARISI
- 06DURDURULAN ARAÇTAN 20 KİLO SHUNK ÇIKTI!
- 07BAŞKAN KAPLAN, TESK GENEL BAŞKANINI ZİYARET ETTİ
- 08BATSO’DA KADIN GİRİŞİMCİLERE E-TİCARET VE HİBE DESTEĞİ SEMİNERİ
- 09DEV SİBER OPERASYONDA 88 TUTUKLAMA
- 10''SESSİZ KALIRSAK GELECEĞİMİZİ KAYBEDECEĞİZ''
- 11HAŞERELERE KARŞI GECE GÜNDÜZ İLAÇLAMA
- 12HASANKEYF BAHAR ŞENLİKLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
- 13KAPLAN “HUZUR ORTAMI EKONOMİK KALKINMANIN ÖNÜNÜ AÇACAKTIR”
- 14ENGİN KARTAL'DAN ''SON ADIM''
- 15BAYRAM ÖNCESİ OTOGAR DENETİMLERİ SIKILAŞTIRILDI




Henüz Yorum yok