Batmanlıların uçak bileti sorunu Meclis’e taşındı
4 Nisan Pazartesi günü uçak biletlerinin pahalı olmasından dolayı Diyarbakır Havalimanı'ndan bilet almak zorunda kalan Batmanlılar, İLKHA’ya konuşarak yetkililerin buna bir çözüm bulmasını istemişlerdi.
Bunun üzerine İLKHA’nın “Batmanlılardan uçak biletlerinin pahalı olmasına tepki” başlığıyla gündeme getirdiği haber, Türkiye Büyük Millet Meclisine (TBMM) soru önergesi olarak sunuldu.
Batman Milletvekili Saadet Becerekli, uçak seferlerinin az olması ve biletlerin pahalı olmasıyla ilgili Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın yanıtlaması için meclise soru önergesi verdi.
Becerikli meclise verdiği soru önergesinde, “Batman Havalimanındaki sefer sayısının azlığı ve yüksek bilet fiyatları nedeniyle havayolu ulaşımı Batman halkı için halkın yolu olamamıştır. Türk Havayolları tarafından sadece Ankara ve İstanbul’a çok sınırlı sayıda uçak seferi yapılmaktadır. Batman halkı sefer sayısının azlığı ve bilet fiyatlarının yüksek olmasından kaynaklı yolculuklarını ya farklı ulaşım araçlarıyla karşılamakta ya da çevre illerdeki uygun tarifeli uçak seferleriyle gerçekleştirmektedir. Pist onarımı için Haziran 2015’te tadilata alınan Batman Havalimanı tadilat sonrasında mevcut sefer sayılarını da azaltmıştır. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanına ve Ankara Esenboğa Havalimanına sefer planı yapılmış, biletler satışa çıkmış ancak birkaç gün içinde seferler iptal edilmiştir. Ankara Esenboğa Havalimanına haftalık sefer sayısı 10 iken 7’ye düşürülmüştür. Yine on bin yıllık bir kültür birikimine sahip Batman, kültür turizmi ile dünyada rağbet gören bir şehirdir. Hava yollarındaki sefer sayısının azlığı ve fiyatların yüksek olması hem Batman halkını hem de yerli ve yabancı turistleri zor durumda bırakmaktadır.” ifadelerine yer verdi.
Becerikli, Bakan Binali Yıldırım’ın cevaplamasını istediği şu soruları sordu: “Bu bağlam da; Batman Havalimanında haftada kaç sefer yapılmaktadır? Bu sayı Batman’daki talebi karşılamakta mıdır? Ankara Esenboğa Havalimanına yapılan sefer sayısı neden azaltılmıştır? İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanına ve Ankara Esenboğa Havalimanına planlanan uçuş seferleri neden iptal edilmiştir? Ankara ve İstanbul dışındaki şehirlere de aktarmasız uçuş seferleri düzenlenmesine yönelik herhangi bir çalışmanız mevcut mudur? Çok yüksek olan uçak bileti fiyatlarından dolayı hava yoluyla seyahat etmek, Batman halkı için bir lüks olarak görülmektedir. Batmanlı her vatandaşın hava yolu ile seyahat etme hakkından faydalanabilmesi için çok yüksek olan bu fiyatların düzenlenmesine yönelik bir çalışmanız var mıdır? Farklı havayolu firmalarının da Batman’a uçuş seferleri düzenlemesi için herhangi bir çalışmanız var mıdır?”
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01KURBAN BAYRAMI TEDBİRLERİ MASAYA YATIRILDI
- 02KAPLAN'DAN ''YEREL ESNAFA DESTEK'' ÇAĞRISI
- 03SASON'DA ARICILARA BÜYÜK DESTEK
- 04Belediyeden Vergi Ödemesi Uyarısı : Son Gün 31 Mayıs
- 05SASON'DA JANDARMADAN HIRSIZLIK UYARISI
- 06DURDURULAN ARAÇTAN 20 KİLO SHUNK ÇIKTI!
- 07BAŞKAN KAPLAN, TESK GENEL BAŞKANINI ZİYARET ETTİ
- 08BATSO’DA KADIN GİRİŞİMCİLERE E-TİCARET VE HİBE DESTEĞİ SEMİNERİ
- 09DEV SİBER OPERASYONDA 88 TUTUKLAMA
- 10''SESSİZ KALIRSAK GELECEĞİMİZİ KAYBEDECEĞİZ''
- 11HAŞERELERE KARŞI GECE GÜNDÜZ İLAÇLAMA
- 12HASANKEYF BAHAR ŞENLİKLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
- 13KAPLAN “HUZUR ORTAMI EKONOMİK KALKINMANIN ÖNÜNÜ AÇACAKTIR”
- 14ENGİN KARTAL'DAN ''SON ADIM''
- 15BAYRAM ÖNCESİ OTOGAR DENETİMLERİ SIKILAŞTIRILDI




Henüz Yorum yok