
Su numune analizleri temiz çıktı
Geçtiğimiz ay Ilısu Baraj gölünde yaşanan toplu balık ölümlerinin araştırılması için çevrecilerin, Valilikten talepleri üzerine alınan ölü balık ve su numunelerinin analizleri temiz çıktı.
Geçtiğimiz ay Ilısu Veysel Eroğlu Baraj gölünde yaşanan toplu balık ölümlerinin, sudaki herhangi bir kimyasal kirlilikten kaynaklanmadığı tespit edildi.
Yaşanan toplu balık ölümlerini kamuoyunun gündemine taşıyan Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argunağa, Batman Valiliğinden de suyun kirliliğinin araştırılmasını talep etmişti. Talep üzerine Diyarbakır ve Batman İl Tarım Şube Müdürleri de alana giderek su numuneleri almış, Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsüne göndermişti. Batman Çevre Platformu adına talep edilen su analiz sonuçları Valilikçe açıklandı ve balık ölümlerinin herhangi bir kimyasal su kirlilikten ölmediği resmen teyit edildi. Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Özkan Özbay imzalı resmi yazıda, şu bilgilere yer verildi: “Ilısu Baraj Gölü Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüs alanı bölgesinde yaşanan balık ölümlerine istinaden, tarafınızca alınarak müdürlüğümüze gönderilen su numunesine ait laboratuvarlarımızda yapılması mümkün olan analizler ve sonuçları ekte verilmiştir. Elde edilen sonuçlar, ‘Yerüstü Su Kalitesi Yönetmeliği’nin ‘Kıta içi Yerüstü Su Kaynaklarının Genel Kimyasal ve Fizokimyasal Parametreler Açısından Sınıflarına Göre Kalite Kriterlerine’ göre değerlendirildiğinde, çoğu parametreye göre 1. Sınıf (çok iyi) kalitede su olduğu dolayısıyla su numunesinde balık ölümlerine direkt sebep olacak bir kirlilikten söz edilemeyeceği düşünülmektedir.”
“STK’LARIN DİKKATE ALINMASI ÖNEMLİ”
Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argunağa, “Valiliğin soruna duyarlılık göstermesi ve su numunelerini akredite olmuş bir laboratuvara göndererek analiz ettirmesini memnunlukla karşılıyoruz. Olması gerekeni yaptılar ama kurumların STK’ları dikkate alması önemlidir. Suda kimyasal bir kirliliğin tespit edilmemesiyle rahat bir nefes aldık” dedi.

Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01DEM Parti İl Eş Başkanlarından Vali Canalp’e tepki
- 02VALİ CANALP: AĞAÇLAR KESİLMEDİ KÖKÜYLE NAKLEDİLDİ
- 03ŞANSİ, İL GENEL MECLİS ÜYELERİYLE BİR ARAYA GELDİ
- 04Batman Belediyesi’nden taziye evlerine büyük destek
- 05Ramanlı, Irak Kürdistan Bölgesi’nde bir dizi temasta bulundu
- 06ARICILARA BUHARLAŞTIRMA CİHAZI DESTEĞİ
- 07EKMEN’DEN BALIK ÖLÜMLERİ İÇİN SORU ÖNERGESİ
- 08Turist Kafileleri Mor Kuryakos Manastırına akın etti
- 09“BATMAN İÇİN TIP FAKÜLTESİ İHTİYAÇTIR”
- 10116 TON ATIK LASTİK GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRILDI
- 11BESOB BAŞKANI KAPLAN "VERGİ VE SGK BORÇLARI YAPILANDIRMALI"
- 12VALİ CANALP "HARBİ ÇEVRECİ LAZIM"
- 13TEKNOKENT YÖNETİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI
- 14MİLLETVEKİLİ ODUNCU'DAN BELEDİYE PROJESİNE SERT ELEŞTİRİ
- 156 BİN 760 AİLE ÜCRETSİZ EKMEĞE KAVUŞUYOR
Henüz Yorum yok