NARİN İÇİN YÜRÜDÜLER
NARİN İÇİN YÜRÜDÜLER
Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi, Çûlî (Tavşantepe) kırsalında katledilen 8 yaşındaki Narin Güran için Türkiye'nin bir çok İl'inde protesto ve yürüyüşler yapılırken DEM Parti Batman İl Örgütü'de Narin için protesto eyleminde bulundu.
Diyarbakır Caddesi, Yılmaz Güney buluşma alanında bir araya gelen protesto eylemine Batman Milletvekilli Zeynep Oduncu, Batman Belediyesi Eşbaşakanı Gülistan Sönük, (TJA), Barış Anneleri Meclisi, DBP, DEM Parti Batman İl Örgütleri, Batman Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri ve çok sayıda yurttaşın bulunduğu kalabalık bir kitle katıldı. Protesto eyleminde bir araya gelen kitle, “Destên xwe yên qirêj ji ser jiyana zarokan rakın” pankartının açıldığı eylemde Narin Güran, Cemile Çağırga, Ceylan Önkol, Leyla Aydemir’in fotoğrafları taşındı. Yoğun yağmura rağmen gerçekleştirilen açıklamada konuşan DEM Parti Batman İl Örgütü Eşbaşkanı Songül Korkmaz, ilk günden buyana olayın üstünün örtülmeye çalışıldığını belirterek, çocuk katillerinin peşini bırakmayacaklarını söyledi.
“SİSTEMATİK BİR ŞEKİLDE KATLEDİLDİ”
DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, iktidarın olayın başında bu yana ortaya koyduğu pratiğine değinerek, “Tüm güvenlik önlemlerin aldığı köyde 8 yaşındaki çocuk bulunamadı. Biz buna inanmıyoruz. Sistematik bir şekilde katledilen bir çocuktan bahsediyoruz. Daha öncede çocuklar kayıp denilerek katledildi ve üstleri örtüldü. Bu katliamlar iktidarın cezasızlık politikasından kaynaklanıyor. Tecavüz, taciz, çocuk katileri yerine düşüncesini yerine getirenler tutuklanıyor. Düşüncesini söyledi diye evine aynı günde baskın yapılıp tutuklananlar varken 19 gündür bir çocuğun bulunmaması aslında olayın ne olduğunu gösteriyor. İktidar çocuklara yapılanları unutmamızı istiyor. Biz bunu unutmayacağız ve hesabını soracağız” dedi. AKP Milletvekilli Galip Ensarioğlu’nun sözlerini hatırlatan Oduncu, “Kadınların, çocukların, doğanın, canlının katledildiği bir düzene izin vermeyeceğiz. Dün AKP Milletvekilli Galip Ensarioğlu ‘Bildiklerimiz var, aile tanıdık, susuyoruz’ diyor. 8 yaşındaki çocuk katledilip çuvala koyuluyorsa susamasın. Narin davasında Ensarioğlu’nun bildiklerini anlatması gerekiyor. Savcıların ifadesine başvurması gerekir” dedi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01KURBAN BAYRAMI TEDBİRLERİ MASAYA YATIRILDI
- 02KAPLAN'DAN ''YEREL ESNAFA DESTEK'' ÇAĞRISI
- 03SASON'DA ARICILARA BÜYÜK DESTEK
- 04Belediyeden Vergi Ödemesi Uyarısı : Son Gün 31 Mayıs
- 05SASON'DA JANDARMADAN HIRSIZLIK UYARISI
- 06DURDURULAN ARAÇTAN 20 KİLO SHUNK ÇIKTI!
- 07BAŞKAN KAPLAN, TESK GENEL BAŞKANINI ZİYARET ETTİ
- 08BATSO’DA KADIN GİRİŞİMCİLERE E-TİCARET VE HİBE DESTEĞİ SEMİNERİ
- 09DEV SİBER OPERASYONDA 88 TUTUKLAMA
- 10''SESSİZ KALIRSAK GELECEĞİMİZİ KAYBEDECEĞİZ''
- 11HAŞERELERE KARŞI GECE GÜNDÜZ İLAÇLAMA
- 12HASANKEYF BAHAR ŞENLİKLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
- 13KAPLAN “HUZUR ORTAMI EKONOMİK KALKINMANIN ÖNÜNÜ AÇACAKTIR”
- 14ENGİN KARTAL'DAN ''SON ADIM''
- 15BAYRAM ÖNCESİ OTOGAR DENETİMLERİ SIKILAŞTIRILDI




Henüz Yorum yok