
Yeni çiftlere aile eğitimleri veriliyor
Batman İl Müftülüğüne resmi nikâh işlemleri için başvuruda bulunan ve evlenecek olan yeni çiftlere ve ailelerine, resmi nikâh işlemlerinden önce Aile, Dini ve Rehberlik Bürosunda görevli vaizler tarafından "Aile Olmak, Aile Kalmak" projesi kapsamında eğitim ve bilinçlendirme seminerleri düzenleniyor.
Müftülük Nikâh Salonunda gerçekleşen eğitimde İl Müftüsü Turgut Erhan, yeni çiftlere ve ailelerine "Ailenin Anlam ve Önemi" konulu bir konuşma yaptı.
Toplumun çekirdeği, özü ve yapı taşının aile olduğunu söyleyen Erhan, "Aile kurmak sadece iki insanı birleştirmiyor, aynı zamanda bir toplumu inşa ediyor. Nikâh, kan bağının ötesinde bir duygu ve fikir bağı kurmaktır. İl Müftülüğü olarak bizler de kurulan bu gönül bağında Allah'ın hoşnutluğuna yaraşır bir yaşam sürdürülebilmesi için evlenen yeni çiftlerimize ve ailelerine bu konuda eğitimler vereceğiz." dedi.
Aile içi iletişime dikkat çeken Erhan, "Aile içi ilişkilerde affedici olmak, öfkeden kaçınmak, ayıpları örtmek, hata edildiğinde özür dilemek, erdemli bir davranıştır. Aile, fedakârlığı, vefayı, ahlâkı ve inancı öğreten en uzun soluklu eğitim yuvasıdır. Her türlü şiddet kelimesinin kesinlikle uğramaması gereken yer, ailedir. Mutlu evliliğin temelinde, kırgınlıklarını ifade eden, sorunlarını yıkıcı değil de yapıcı tartışmalara dönüştürebilen eşler sayesinde mümkündür." diye konuştu.
"Aile Olmak, Aile Kalmak" projesinin amacına değinen Erhan, şunları söyledi: "Amacımız; maddi ihtiyaçları kadar manevi ihtiyaçlarını da karşılayabilen, merhamet eğitimi almış, güzel ahlâkla donanmış, kültürünü ve değerlerini benimsemiş bir nesil yetiştirebilecek bir aile modelinin benimseyerek oluşmasına katkı sağlamaktır."
Evlendikten sonra da olası aile sorunlarında müftülük görevlilerinden destek alınabileceği bilgisini de veren Erhan, evlenen yeni çiftlere aile cüzdanını ve hediyeler takdim ederek bir ömür mutlu olmalarını temenni etti.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ŞAMPİYONLAR LİGİ GİBİ BAL GRUBU
- 02DEVA İL BAŞKANI YILMAZ " İSRAİL İŞGALİ BÜYÜTÜYOR
- 03Hasankeyf, su ve doğa sporları festivaline hazırlanıyor
- 04ZABITADAN GENEL KANTİN DENETİMİ
- 05BATMAN’A MOBİL AŞEVİ KAZANDIRILDI
- 06ACILI AİLEYE TAZİYE ZİYARETİ
- 07YARALI PEÇELİ BAYKUŞ DOĞAYA EMANET
- 08BATMANLI KARATECİLERDEN ULUSLARARASI BAŞARILAR
- 09KOZLUK TEŞKİLATINDAN İLÇE MÜDÜRÜNE ZİYARET
- 10ÖZVERİLİ ÖĞRETMENLERE BAŞARI BELGESİ
- 11Batmanlı Çocuklar TEKNOFEST’te gurur verdi
- 12BATMAN, TÜRKİYE’YE MODEL OLUYOR
- 13BATMAN’DA JÎNA EMÎNÎ ANMASI
- 14VALİ CANALP, ESNAF ZİYARETİNDE BULUNDU
- 152025 FESTİVAL TAKVİMİ
Henüz Yorum yok