8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı
Sevgi, şefkat, fedakârlık ve emekleriyle eşsiz örnekler sergileyen kadınlarımız, toplumun umut ve teselli kaynağıdır. His dünyası sevgi ve şefkate bürünen kadınlarımız ailenin mihenk taşıdır. En muhterem ve en değerli varlığımız olan kadınlarımız, anne olarak insanlığın en önemli ve en etkili ilk öğretmenidir.
Kadını değersizleştiren sinsi ve acımasız kapitalist dünyanın sömürü anlayışına karşı kadının yegâne sığınağı İslam’dır. Peygamber efendimiz (SAV) erkekleri, kadınların hak ve hukukunu gözetmeye davet etmiş, Veda Hutbesinde, “Ey insanlar! Kadınların haklarını gözetmenizi ve bu hususta Allah'tan korkmanızı tavsiye ederim” buyurmuştur. Yine başka bir hadis-i şeriflerinde “Erkeğin en hayırlısı, kadına en iyi davranandır” buyurmaktadır. Ayrıca, “Cennet annelerin ayakları altındadır” hadisinin muhatabı olan kadınları, İslam dini hak ettikleri değere yükselmiştir. Kadının toplumda hak ettiği yere ve değere kavuşması toplumsal gelişmede önemli rol oynamaktadır. Toplumun terakkisinde erkekler kadar kadınlar da belirleyicidir.
Tüm hayatı bizler için güzel örneklerle dolu olan sevgili peygamberimiz (SAV), her hususta olduğu gibi eşlerine karşı muamelelerinde de en güzel örneği sergilemiş en büyük rehberimizdir. Hep hoşgörülü, anlayışlı ve güler yüzlü olan Hazreti Peygamber (SAV) “hanımlarını dövenler hayırlılarınız değildir” buyurmuştur.
Yaşantımızın her anında varlıklarını hissettiğimiz, en değerli ve saygın varlığımız olan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü tekrar yürekten tebrik ediyorum. Tüm kadınlarımıza Cenab-ı Allah’tan (CC) sağlıklı ve huzur dolu bir hayat diliyorum.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ŞEYH SÜLEYMAN BAĞDU DAVASI KARARA BAĞLANDI
- 02Batman Çayı’na giren 2 çocuktan biri boğuldu
- 03ŞEHİR GİRİŞLERİNDE ÇEVRE VE DÜZENLEME ÇALIŞMALARI
- 04TÜZÜN “MENFUR SALDIRILARI EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE KINIYORUZ”
- 05CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A PETROLSPOR FORMASI
- 06TIMOKLULAR DERNEĞİ'NDEN EĞİTİMDE ŞİDDET UYARISI
- 07SAĞLIKTA ŞİDDETE KARŞI ORTAK ÇAĞRI
- 08ANAVATAN PARTİSİ’NDEN TURGUT ÖZAL’A YILDÖNÜMÜNDE ANMA
- 0915 TEMMUZ DERNEĞİ’NDEN BATMAN’DA BİRLİK MESAJI
- 10ŞİDDETE KARŞI ‘YAŞAM NÖBETİ’
- 11ENGELLİLERE ÖTV MUAFİYETİNDE YENİ DÜZENLEME
- 12OKULLAR KORKU DEĞİL, GÜVEN ÜRETMELİDİR
- 13OKUL GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI
- 14TÜZÜN “MENFUR SALDIRILARI EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE KINIYORUZ”
- 15WORLDMAR AVM 20. YILINI KUTLADI




Henüz Yorum yok