“İKTİDAR GAZZE KONUSUNDA SAMİMİ DEĞİL”
Aksa Tufanı’nın başladığı günden bu yana Filistin meselesinde siyasi iktidarın samimi davranmadığını dile getirdiklerini belirten Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Fırat “Bu iddiamız Sumud Barış Filosuyla birlikte tamamen ortaya çıkmıştır” dedi.
Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Fırat “Gemilerin limanlarımızdan kalkmasına izin vermeyen, Filoyu uğurlamayan, tehlikelerle dolu bu yolculukta sessiz kalan siyasi iktidar; İsrail bu barış konvoyuna saldırırken de hiçbir tepki göstermemiştir. Bugün ise İsrail’den sınır dışı edilen barış elçilerini uçakta güllerle karşılıyorlar. Böyle bir hamaset dünyada görülmemiştir. Hem ABD’nin, hem İsrail’in hem de Gazze’nin dostu olunamaz. Böyle omurgasız bir siyaset anlayışı tutmaz” dedi.
İsrail askerleri tarafından alıkonulan aktivistlerin arasında Türkiye’den üç milletvekili bulunduğunu hatırlatan İl Başkanı Fırat “Buna rağmen iktidar bu konuda hiçbir diplomatik çaba göstermemektedir” ifadelerini kullandı.
Sumud filosunda yer alan bir aktivistin, İsrail limanında Türk menşeli gemiler gördüğünü söylemesinin dikkat çekici olduğunu belirten İl Başkanı Fırat, bu durumun Türkiye ile İsrail arasındaki ticaretin devam ettiğini ortaya koyduğunu belirterek “İsrail’e en büyük desteği veren Boeing firmasından milyarlarca dolarlık uçak satın alıyorsunuz, Azerbaycan petrolünü borularla İsrail’e taşıyorsunuz, sonra da ‘Biz Gazze’den yanayız’ diyorsunuz. Buna artık kimse inanmıyor. Mızrak çuvala sığmıyor; herkes her şeyi görüyor ve biliyor” dedi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP “ÇOCUKLAR, ÜLKEMİZİN EN BÜYÜK GÜVENCESİDİR”
- 02TAŞKIN RİSKİNE KARŞI TARİHİ ADIM!
- 03BEŞPINAR’A ULAŞIM YENİDEN AÇILDI
- 04BAKAN TEKİN’E ZİYARET
- 05SASON’DA ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ AKADEMİK DESTEK BAŞLADI
- 06VEKİL RAMANLI “EĞİTİM SİSTEMİ KALIPLARDAN ARINDIRILMALIDIR”
- 07PARKLARA 694 OYUN GRUBU KAZANDIRILDI
- 08NİSAN AYI KAYMAKAMLAR TOPLANTISI YAPILDI
- 09MOR AHO’DA ANLAMLI BULUŞMA
- 10İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
- 11İHD : “Tecrit Uygulamaları Son Bulmalı”
- 12MEB Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Baran’dan Batman’a Ziyaret
- 13BESO’DAN SAĞLIK ALANINDA ÖNEMLİ İŞ BİRLİĞİ
- 14BATGEV Başkanı Ömer Cangir’den okul güvenliği değerlendirmesi
- 15KAPANAN KÖY YOLLARI KISA SÜREDE ULAŞIMA AÇILDI




Henüz Yorum yok