Excimer Lazer Artık Dünya'da
Özel Batman Dünya Hastanesi, Batman’a getirdikleri son teknoloji Excimer Lazer tedavisi için kullanılan cihazı hizmete sundu.
Yapılan basın toplantısında tanıtılan cihaz, bölgeye ilk kez getirildi. Daha öncesinde bu ameliyat için İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlere giden hastaların artık oraya gitmelerine gerek kalmayacak.
5 MİLYON TL HARCANDI
Özel Batman Dünya Hastanesi, son teknoloji lazer cihaza 5 milyon tl harcadı. Çevre illerde bulunmaya bu cihaz, bölgedeki diğer hastalarında dikkatini çekiyor. Çevre illerden gelen hastalar göz ameliyatını bu cihazla yapıyor. İstanbul’da bile sadece 3 tane bulunan bu cihaz, Doğu Anadolu Bölgesi’nde ise henüz yok.
Bu cihazla ilgili konuşan Op. Dr. Yalçın İşcan ; ‘’Tedavinin uygulanabilmesi için 18 yaşından büyük olmak, son bir yılda gözlük numarasının aynı olması ve kornea tabakasının lazere uygun olması gerekli’’ dedi.
SADECE 5 DAKİKA’DA GÖZLÜKTEN KURTULUN
Bu tedavi ile kalıcı olarak gözlükten kurtulmak mümkün olduğunu söyleyen Op Dr Yalçın İşcan; ‘’Kullanılan cihaza göre değişmekle birlikte 20 saniyeden 1 dakikaya kadar bir süre boyunca lazer uygulanır, hastanın lazer odasında kalma süresi 5-10 dakikadır. Kullanılan cihaz dünyanın en hızlı ve en güvenilir cihazı diyebilirim. En fazla 20 saniyede en büyük numaraları dahi sıfırlayabilmektedir’’ dedi. (Faruk Çiftçi)
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01NİSAN AYI KAYMAKAMLAR TOPLANTISI YAPILDI
- 02MOR AHO’DA ANLAMLI BULUŞMA
- 03İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
- 04İHD : “Tecrit Uygulamaları Son Bulmalı”
- 05MEB Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Baran’dan Batman’a Ziyaret
- 06BESO’DAN SAĞLIK ALANINDA ÖNEMLİ İŞ BİRLİĞİ
- 07BATGEV Başkanı Ömer Cangir’den okul güvenliği değerlendirmesi
- 08KAPANAN KÖY YOLLARI KISA SÜREDE ULAŞIMA AÇILDI
- 09MİNİKLER İÇİN 3 YENİ KURS
- 10KENT GENELİNDE YAĞIŞ SONRASI PIRIL PIRIL TEMİZLİK
- 11YAĞIŞ YOLU ÇÖKERTTİ
- 12700 GRAM DOĞAN BEBEK 4 AY SONRA SAĞLIĞINA KAVUŞTU
- 13ŞEHİT ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLER İÇİN DUALAR EDİLDİ
- 14TUNÇ’TAN SÖYLEŞİ VE İMZA GÜNÜ
- 15BATMAN VE TATVAN ARASINDA GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURULDU




Henüz Yorum yok