
Uzmanından kulak çubuğu kullananlara uyarı
KBB Uzmanı Op. Dr. Mahmut Demirtaş, kulak çubuğu kullananların çok dikkatli olmaları gerektiğini belirterek “Aslında kulak kiri kulağın en iyi dostudur. Kulak çubuğu ile kulaklarını temizleyenler bu işlem sırasında çok dikkatli olmalıdır” dedi.
Kulak çubuğu ile kulak temizleme işinin dikkatli ve bilinçli yapılmadığı durumlarda kişinin kendi kulağına ciddi hasar verebildiğini bazen kulak çubuğu ile yapılan temizlik kazalarının işitme kaybına kadar vardığını belirten Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Mahmut Demirtaş, “Kulak temizleme çubukları pek çok kişinin her gün kullandığı ürünlerden bir tanesidir. Ancak kulak çubuklarının kulağın içine sokulmasının yanlış ve tehlikeli olduğunun bilinmesi gerekir. Özellikle doğru kullanılmadığı takdirde, bilinçsizce derinliklere sokularak temizlenmesi, mantardan kulak zarında delinmeye, enfeksiyondan işitme kaybına kadar birçok hastalığa yol açabiliyor” dedi.
“Kulak kiri kulağın dostu ve koruyucusudur”
Kulağın dış kısmının kişisel hijyen gereği temizlenmesi gerektiğini ancak kişinin kendi kulağının iç kısmına kadar temizleme girişiminin aslında kulağa zararlı bir davranış olduğunu belirten KBB Uzmanı Mahmut Demirtaş, “Kulak sıvısı kulak için özel bir sıvıdır. Bizim temizlemeye çalıştığımız bu sıvı aslında kir değil kulağın adeta koruyucusudur. Kulağımız doğal yapısı gereği kendi kendini temizleme ve koruma özelliğine sahiptir. Bu da bizim gözümüzde kir olan kulaktaki o madde ile ile gerçekleşir. Yani kulak çubukları ile temizlemeye çalıştığımız kulağımızın içindeki kir görünen sıvımsı madde zararlı bir şey değil kulağımızın koruyucusu ve dostudur” dedi.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01Başkan Şansi’den 500 kişiye istihdam müjdesi
- 02SES’TEN AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI EMEKÇİLERİNE DESTEK
- 03EZİDİLERİN HAKLARI ALMANYA’DA GÖRÜŞÜLDÜ
- 04RESUL SAÇAN'IN AKIBETİ SORULDU
- 05AFRODİT GİYİM’DE YAZ İNDİRİMİ BAŞLADI
- 06Yedi Hilal Derneği’nden “Senin Yazın 2025” Programı
- 07“Uyuşturucuya Karşı Hep Birlikte Mücadele Edelim”
- 08Asayiş ve güvenlik bilgilendirme toplantısı yapıldı
- 09Kavşak düzenleme ve sirkülasyon projeleri hayata geçiyor
- 10Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Türkiye birincisi oldu
- 11ULAŞIM MASTER PLANI HAZIRLIĞI BAŞLADI
- 12“BU YATIRIMLAR YENİ DEĞİL”
- 13İNSAN KAÇAKÇILIĞINA KARŞI TOPLANTI
- 14178 TON TIBBİ ATIK BERTARAF EDİLDİ
- 15ZEHİR TACİRLERİNE BÜYÜK DARBE: 8 TUTUKLAMA
Henüz Yorum yok