AYDINKONAK TRAFO MERKEZİ İNCELENDİ
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) Genel Müdürlüğü tarafından inşası süren ve 154 kV gücünde, 2×100 MVA kapasiteli olacak Aydınkonak Trafo Merkezi’nde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.
İnceleme öncesinde TEİAŞ Batman Bölge Müdürlüğünü ziyaret eden Valimiz, Bölge Müdürü Murat Kaya’dan il ve bölge genelinde yürütülen çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı.
Ardından Organize Sanayi Bölgesi yerleşkesi içerisinde kurulan Aydınkonak trafo merkezi inşaat alanını ziyaret eden Vali Canalp, çalışmalardaki son durumu sahada değerlendirdi. Batman merkez ve ilçeleri ile birlikte mevcut Organize Sanayi Bölgesi, kurulacak yeni sanayi alanları, Sera Kent projeleri ve Lojistik Merkezlerin enerji ihtiyacını karşılayacak olan merkezin, planlanan takvimin önünde ilerlemesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Vali Canalp “Geçtiğimiz yıl bu trafo merkezinin temelini atmıştık. Bugün ise en kritik aşama olan güç trafoları sahaya getirildi. İnşallah kısa süre içerisinde bu trafoların montajına başlayacağız. Daha önce söz verdiğimiz gibi, yıl sonunda tamamlanması planlanan bu yatırım, öngörülen tarihten 4 ay önce tamamlanarak hizmete girecek.
Bu merkez bir yandan Batman şehir merkezinde ihtiyaç duyulan elektrik enerjisinin kesintisiz, sürekli ve kaliteli şekilde sağlanmasını mümkün kılarken; diğer yandan da yeni kurduğumuz Organize Sanayi Bölgeleri, Lojistik Kentler ve Sera OSB’lerin enerji ihtiyacını güçlü ve sürdürülebilir bir şekilde karşılayacak.
Aydınkonak Trafo Merkezi, Batman’ın gelecekteki kalkınmasının temel taşlarından biri olacak. Ayrıca ikinci bir trafo merkezi için de yer tespit çalışmalarımızda önemli bir mesafe kat ettik. Mülkiyet süreçlerini tamamlamamızın ardından bu yıl içerisinde ikinci trafo merkezimizin sürecini de başlatacağız. Böylelikle Batman’ın önümüzdeki 50 yıllık enerji altyapısı güvence altına alınmış olacak” dedi.
Aydınkonak Trafo Merkezi’nin tamamlanmasıyla birlikte Batman’ın enerji altyapısında önemli bir sıçrama yaşanması ve sanayi ile yerleşim alanlarının enerji arz güvenliğinin ileri düzeye taşınması hedefleniyor.
Vali Ekrem Canalp’in Aydınkonak Trafo Merkezi’ne gerçekleştirdiği incelemeye, TEİAŞ Batman Bölge Müdürü Murat Kaya ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer eşlik etti.
.jpg)
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman Ticaret Borsası’ndan İhtiyaç Sahibi Ailelere Destek
- 02İŞ DÜNYASI İLE GÜÇ BİRLİĞİ
- 03BATMAN PETROL GAZETESİ 23 YAŞINDA
- 04NASIROĞLU’NDAN ENGELLİ AKTİF YAŞAM MERKEZİ’NE ZİYARET
- 05İL BAŞKANI ÇETİN “BEN DEĞİL BİZ ANLAYIŞIYLA SAHADAYIZ”
- 06VALİ CANALP, SASON’DA VATANDAŞLARLA İFTAR YAPTI
- 07GERGERLİ, BAŞKAN DEMİR’İ ZİYARET ETTİ
- 08SASON’DA ‘YAŞAYAN KÜTÜPHANE’ HİZMETE AÇILDI
- 09BAYRAM ÖNCESİ GIDA DENETİMLERİ ARTIRILDI
- 10İL BAŞKANI ÇETİN’DEN KADINLARA ANLAMLI ZİYARET
- 1127 YILLIK FİRAR JASAT TAKİBİYLE SONA ERDİ
- 12AMATEM’İN ÇİVİ ÇAKMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 13“HEP BİRLİKTE ÇALIŞMAMIZ GEREKİYOR”
- 14BİR KALP BİN UMUT DERNEĞİ’NDEN 400 KİŞİLİK İFTAR PROGRAMI
- 15Batman’da Doğayla Buluşan Gönüllü Topluluk: BATMAN Hiking Club




Henüz Yorum yok