Çiftçiler bahar gübresi atıyor
Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Kırkat (Kirkate) köyünde çiftçiler, baharın gelmesi ve ekinlerin yeşermesiyle tarlalara gübre atmaya başladılar.
Sabahın erken saatlerinde tarlalara giden çiftçiler, yağışlar başlamadan önce gübre atma işlemini bitirmek istiyor. Bu yıl yağışlardan umutlu olduklarını belirten çiftçiler, bütün hazırlıklarını sürdürdüklerini söylediler.
Yaklaşık 20 yıldır çiftçilikle uğraşan Edip Turgut (36), gübreleme işleminden sonra 20 gün içerisinde yağmur yağmasını beklediklerini dile getirdi.
Yağışların olmaması durumunda ekinlerin yanma riskiyle karşı karşıya kalacağını ifade eden Turgut, "Baharda ve sonbaharda gübreleme yapıyoruz. Topraklarımız gübreye alışmış, gübreyle olmasa verim alamıyoruz. Gübre çok pahalı olduğundan azar azar atıyoruz. Sonbaharda 2, şimdi de 2 torba gübre attım. Baharın başında buğday ve arpa ekili tarlalara gübre atıyoruz. Mercimek ve nohut ekili tarlaları gübrelemiyoruz. Bunlara gübre atmaya gerek yok. Buğday ve arpayı gübrelemezsek taneleri çok ufak oluyor. Biçerler toplayamıyor ve verimi az oluyor. Gübrelediğimiz zaman boy verip verim alıyoruz." dedi.
Çiftçiye verilen desteğin artırılması gerektiğini sözlerine ekleyen Turgut, "Mazot ve gübre desteğinin artırılması için Bakan Faruk Çelik ile İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzün bu işe el atmasını istiyoruz. Bize verilen destek az miktardadır. Bu destekleri artırmalarını istiyoruz. Verilen destek artırılmalı ki bizler de çiftçi olarak bu topraklara bakalım. Gelirimiz çiftçilikledir. Başka hiçbir gelir ve işimiz yoktur." ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01MÜDÜR CİĞER, PİKTES ÖĞRETMENLERİYLE BULUŞTU
- 02VALİ CANALP’A ÖZEL GÜVENLİK HAFTASI ZİYARETİ
- 03TRAFİK KOMUTA VE KONTROL MERKEZİ HİZMETE AÇILDI
- 04PORTEKİZLİ BENNY, PETROLSPOR’A İMZA ATTI!
- 05BATMAN’DA ÖĞRENCİLER KARNELERİNİ ALDI, YAZ TATİLİ BAŞLADI
- 06KALDIRIMLARDA YENİLEME ÇALIŞMASI BAŞLADI
- 07MÜDÜR CİĞER, OKUL İNŞAATLARINI İNCELEDİ
- 08ESAT EKREMOĞLU, MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELI’Yİ MAKAMINDA ZİYARET ETTİ
- 09Temizlik Ekipleri Sahada Çalışmalarına Devam Ediyor
- 10UYUŞTURUCU OPERASYONU
- 11Batman Çayı’nda mahsur kalan 5 kişi kurtarıldı
- 12Batman Çayı’na düşen vatandaş kurtarıldı
- 13EBRUYA GÖNÜL VERENLERİN ESERLERİ SANATSEVERLERLE BULUŞTU
- 14Batman’da Zabıta Ekiplerinden Kaldırım ve Yol İşgallerine Müdahale
- 15Batman’da Sıcaklıklar Artıyor, Vatandaşlar Gölgelik Alanlara Yöneldi




Henüz Yorum yok