
Melle Mustafa Barzani Batman'da Anılıyor
Mela Mistefa Barzani ölümünün 37’nci yılı nedeniyle Pazar günü düzenlenecek anma etkinliği için Batman’a gelen KDP Bakur Genel Başkanı Sertaç Bucak “Silahlı mücadele artık artık bitmeli. Sadece siyaset yapılmalı. Kürtler olarak artık ölmek istemiyoruz” şeklinde konuştu.
BARZANİ ANILACAK
Kürdistan Demokrat Partisi (PDK/KDP) Batman İl Başkanlığı tarafından 6 Mart Pazar günü Vural Düğün Salonu’nda, Mela Mistefa Barzani için anma töreni düzenleyecek. KDP Bakur’un Genel Başkanı Sertaç Bucak Batman’a gelerek tören ile ilgili basın açıklaması yaptı. Kürt halkının ölümsüz lideri Mela Mistefa Barzani’nin 37’nci vefat yıl dönümü için bir anma etkinliği düzenleyeceklerini belirten Genel Başkan Bucak: “Bu anma toplantısında Barzani’nin Kürt halkı için yaptıkları anlatılacak ve onu anlamaya çalışacağız. Mela Mistefa Barzani Kürdistani bir liderdir”dedi.
ARTIK ÖLMEK İSTEMİYORUZ
Bucak: “İçinde bulunduğumuz aşamada son 10 yılda dünyadaki değişimlerde göz önüne alındığında Türkiye’de yani Kuzey Kürdistan’da silahlı mücadelenin doğru olmadığını düşünüyoruz. Kürtler siyasal mücadele vermelidir. Başarının kaynağı demokrasidir. O anlamda bizlerde barışçıl, demokratik ve siyasal bir mücadeleyi benimsiyoruz. Türkiye’de Kürtlerin kendi kendisini yönetebileceğini düşünüyorum. Bu idari biçimlerin içerisinde kuşkusuz en uygun olanı federatif bir sistemdir. Kürtlerin kendi kaderini tayin etme hakkı olduğuna inanıyorum. Bu ülkede Türkler hangi haklara sahipse Kürtler de o haklara sahip olmalıdır. Bu nedenle barışçıl bir mücadele ile bakıyoruz ve şiddete karşıyız. Kürtler yaşayarak mücadele etsinler, ölerek değil. Biz çok öldük yeter artık, Kürtlerin artık ölmesini istemiyoruz.” ifadelerinde bulundu. Bucak son olarak, herkesi 6 Mart Pazar günü saat 13.00’da Vural Düğün Salonu’nda Kürt halkının ölümsüz lideri için yapacakları anma törenine beklediklerini söyledi.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’da otobüs durağında arı paniği: mühendis müdahale etti
- 02Yeşil Nohut Geçim Kapısı
- 03SIRRI SÜREYYA ÖNDER TAZİYESİNE YOĞUN KATILIM
- 0450 TAZİYE EVİNİN EKSİKLERİ GİDERİLİYOR
- 05İUP BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 06KAÇAK SİGARA OPERASYONUNDA 4 ŞÜPHELİYE ADLİ İŞLEM
- 07İLK ASFALT SERİMİ YAPILDI
- 08Ekmen, "Meyve ve sebze tüketimi lüks hale gelecek"
- 09PSİKİYATRİ HEKİMİNE BIÇAKLI SALDIRI!
- 10“BAHAR MEVSİMİ, ASTIM VE ALERJİYİ TETİKLİYOR”
- 11TPAO Batman Bölge Müdürü KARATAŞ TÜGVA Batman İcathane öğrencilerini Ağırladı
- 12GARZAN ÇAYINDA RAFTİNG HEYECANI
- 13‘ADALETİN SAĞLANMASINI TALEP EDİYORUZ’
- 1452 YILLIK HUSUMET BARIŞLA SON BULDU
- 15TÜZÜN VE BİLİR AİLESİN’DEN GÖRKEMLİ DÜĞÜN
Henüz Yorum yok