İleri evre kanser hastası sağlığına kavuştu
Batman Bölge Devlet Hastanesinde gerçekleştirilen başarılı ameliyatla kanser hastası 48 yaşındaki Cahide Y. sağlığına kavuştu. Kanser hastalığında erken tedavinin önemine dikkat çeken uzmanlar, “Bireylerin kolon kanseri taramalarını yaptırmaları hayati önem taşımaktadır.” dediler.
Başarıyla gerçekleştirilen ameliyata ilişkin konuşan Operatör Doktor Ümit Alakuş, “Hastamız bize kanama, kabızlık ve Rektumda (kalınbağırsağın son kısmı) kitle ile başvurdu. Yaptığımız incelemelerde 3. evre alt rektum kanseri teşhisi koyduk. Kendisi ile hastalığın seyri ve yapılması gerekenler konusunda fikir birliğine vardık. Daha önce de kadın hastalıkları kanseri nedeni ile iki kez ameliyat olmuş ve radyoterapi görmüştü. Bu, yapılacak ameliyatı güçleştiren bir faktördü. En büyük endişelerinden biri haklı olarak bağırsakların torbaya alınması konusu idi. Hastamızın güncel bilgiler ışığında önce Kemoterapi ve Radyoterapi almasını sağlayarak kanser dokusunu küçülttük. Başarılı bir ameliyatla kanserli dokunun tamamını makatı korumayı başararak gerçekleştirdik, geçici olarak bağırsakları torbaya aldık. Sonrasında onkoloji tedavisini aldı ve kontrollerinde kanser saptamadık.” dedi.
Konuşmasının devamında Alakuş şunları söyledi: “Hastamızın bağırsaklarını 30 dakika süren bir ameliyatla tekrar içeri aldık ve sağlıklı bir şekilde taburcu ettik. Yaklaşık 6-7 ay süren bu süreç sonrasında hastamızın ve hastane ekibinin gayreti ile kanserden kurtulmuş oldu. Kalın bağırsak kanserinde hastalarımızın erken dönemde bizlere başvurması tedavide en önemli faktörlerden birisidir. 50 yaş üzerinde şikâyeti olmasa bile bireylerin kolon kanseri taramalarını yaptırmaları hayati önem taşımaktadır. Geç fark edilse bile hastalıkla mücadele edebileceğimiz yöntemler de mevcuttur.”
Kanserden kurtulduğu için çok mutlu olduğunu söyleyen Cahide Y, “7 ay önce hastalığımı öğrendiğimde dünyam başıma yıkıldı. Öncesinde de zaten kadın hastalıklarından dolayı tedavi olmuştum. Bu son durumu atlatamam sanıyordum. Çok şükür şimdi iyiyim.” diye konuştu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01SEDAT ÖZSÜMER FUTBOL TURNUVASI'NDA ŞAMPİYON OLDU
- 0219 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI
- 03FISTIK ÜRETİCİLERİNE HASTALIK UYARISI
- 04MİLLETVEKİLİ NASIROĞLU “GENÇLERİMİZİN BAŞARISI BATMAN’IN GURURUDUR”
- 05UYDU KENT PROJESİNDE İLK KAZMA VURULUYOR
- 06BELEDİYEDEN TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINA YAZ BAKIMI
- 07EKMEN: GENÇLERİN HAYAL KURABİLDİĞİ BİR TÜRKİYE İNŞA ETMEK ZORUNDAYIZ
- 08“GENÇLER ÜRETTİKÇE TÜRKİYE GÜÇLENECEK”
- 09BATMANLI GENÇLERDEN DÜNYA ÇAPINDA TARİHİ BAŞARI!
- 10BELEDİYE YEŞİL ALAN YATIRIMLARINI SÜRDÜRÜYOR
- 11TİMOKLULAR’DAN TOPLU BAĞIŞI
- 12ASLAN, “EVLERİMİZİ DİL OKULUNA DÖNÜŞTÜRMELİYİZ”
- 13KURBANLIK PAZARLARINDA HAREKETLİLİK BAŞLADI
- 14“ERİŞİLEBİLİRLİK BİR TERCİH DEĞİL, HERKES İÇİN TEMEL BİR HAKTIR”
- 15“GEÇMİŞTEN GÜÇ ALAN, GELECEĞE YÜRÜYEN BATMAN”




Henüz Yorum yok