
OKÇU “İYİLİK YAYMAYA DEVAM EDİYORUZ”
Türk Kızılayı’nın 157. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla açıklamalarda bulunan Türk Kızılay Batman Şube Başkanı Davut Okçu, Kızılay’ın tarihsel misyonuna ve evrensel insani değerlerine dikkat çekti.
Türk Kızılay Batman Şube Başkanı Davut Okçu “İyiliği yayma ve kötülükten sakındırma parolasıyla, afetlerde ve zor zamanlarda insanlığın yardımına koşan Kızılay 157 yaşında. Dünyada ve Türkiye’de 157 yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatan Kızılay’ın bu anlamlı gününü kutluyoruz” dedi.
1868 yılında kurulan Türk Kızılayı’nın, yalnızca Türkiye’de değil, uluslararası düzeyde de kabul gören bir iyilik hareketi haline geldiğini vurgulayan Başkan Okçu “Kızılay, iyilik ve yardımlaşmanın simgesi olmuştur. Her zaman ve zeminde insanlığa ışık tutan bir kuruluş olma görevini sürdürmektedir,” ifadelerini kullandı.
Kızılay’ın hiçbir ayrım gözetmeksizin insanlara yardım ulaştırdığına dikkat çeken Başkan Okçu, özellikle kriz bölgelerine vurgu yaparak “Coğrafya, ırk, din, dil, renk farkı gözetmeksizin insanlığa hizmet etmek Kızılay’ın vazgeçilmez ilkelerindendir. Özellikle insanlığın sınıfta kaldığı, kan ve gözyaşının en değersiz olduğu Gazze’de gözler hep Kızılay’ın üzerinde olmuştur” dedi.
Türk halkının Kızılay ile güçlü bir bağı olduğunu belirten Davut Okçu, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Her Türkiye vatandaşının bir şekilde kapısını çaldığı Kızılay’ı sahiplenmek ve güçlü kılmak insani bir görevdir.”
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01NASIROĞLU “MERETO’YU HERKESİN GÖREBİLMESİ İÇİN ÇALIŞMALAR HIZLA SÜRÜYOR”
- 02ÖZGÜRLÜK BULVARI’NDA YOL ÇİZGİ ÇALIŞMASINA BAŞLANDI
- 03TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI VE MOTOSİKLET KULLANICILARINA SIKI DENETİM
- 04MİLLETVEKİLİ RAMANLI, ANTALYA’DA TEMASLARDA BULUNDU
- 05NASIROĞLU “BATMAN’A TIP FAKÜLTESİ ŞART”
- 06TPAO İŞÇİLERİNDEN SERT TEPKİ
- 07EKMEN, “ADALETİN GÜVENİLİRLİĞİ %30’LARA DÜŞTÜ”
- 0872 BİN KİŞİYE ÜCRETSİZ SAĞLIK HİZMETİ
- 0914 MİLYON 744 BİN 596 MİLYON YOLCU TAŞINDI
- 10BESOB Başkanı Kaplan, “Uzun vadeli bir yapılandırma şart”
- 11BATMAN VAKFI KURULUYOR
- 12BALPINAR’DA 100 YILLIK SORUN ÇÖZÜLDÜ
- 13 “YÜZME BİLMEYEN KALMASIN” PROJESİ
- 14Batman Çayındaki balık ölümlerini meclis gündemine taşıdı
- 15Temizlik ekipleri sahada
Henüz Yorum yok