ESNAF İFLASIN EŞİĞİNDE
Batmandaki giyim ve çeyiz evleri esnafı, Kovid-19 nedeniyle yaşadıkları zor günlerin ardından normalleşme döneminde düğün sezonun etkisiyle eski canlılığına kavuşacağından pek ümitli değil.
Batmanlı giyim ve çeyiz evi esnafı, salgın döneminde geçirilen zor günlerin ardından düğün sezonun gelmesiyle yeniden eski canlı günlerine dönmeyi ümit ediyor.
Giyim evi sahibi Yusuf Altan ise salgın süresince dükkanı açtıklarını belirtip, düğün salonları açılacak ama işlerimize hiçbir faydası ve katkısı olmayacak.
Düğün salonlarında halay ve çiftetelli bile yok. O yüzden millet düğün yapmaya razı değil, düğünleri riskli görüyor.Bu süreçte zor günler geçirdik,beklediğimiz desteği de göremeyince içinden çıkılmaz bir hal aldı.Esnafın çoğu iflasın eşiğinde, üç aya yakındır hep cepten yedik.Geçtiğimiz Ramazan bayramında da umduğumuzu bulamadık.Arabayı sattım kredi çektim,işçilerimizi mağdur etmedik bu süreçte.
Bizler 3 ayı nasıl geçirdiysek bundan sonrasını da atlatırız. Bizim isteğimiz insanlarımız rehavete kapılmadan ama korkmadan pazar ve çarşıya çıksın. Düğün yapacaklar endişesi var biraz. Alışveriş yine durmaz, insanlarımız her şekilde alışverişe gelir. Gelen müşterilerimize kolonyamızı ikram ediyoruz. Kıyafet denetirken dikkat ediyoruz, maskemizi takıyoruz." sözlerine yer verdi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01BESO’DAN ASRİAD’A ZİYARET
- 02ÇELİK, “YA BU MESELEYİ ÇÖZERİZ, YA DA BU MESELE BİZİ ÇÖZER”
- 03VALİ CANALP “BATMAN 12 GÜN BOYUNCA LEZZET MERKEZİNE DÖNÜŞTÜ”
- 04PETROL-İŞ’TEN SİLAHLANMAYA KARŞI ACİL TEDBİR ÇAĞRISI
- 05TIKANAN MAZGALLARDA 40 TON ATIK TOPLANDI
- 06TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nden Yeşil Vatan Seferberliğine 500 Fidanlık Katkı
- 07VALİ CANALP, VATANDAŞLARIN SORUNLARINI DİNLEDİ
- 08FEN İŞLERİ EKİPLERİNDEN YOĞUN SAHA ÇALIŞMASI
- 0912 PERSONELLE MEZARLIKLAR TEMİZLENDİ
- 10Tiryaki, "Batman işsizlikte ilk sıralarda”
- 11ARAÇ KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ
- 12“BU BİR TASARRUF DEĞİL, EMEK SÖMÜRÜSÜDÜR”
- 13BERLİN’DE BARIŞ VE GERİ DÖNÜŞ ZİRVESİ
- 14BELEDİYEDEN EVLENECEK ÇİFTLERE ÇEYİZ DESTEĞİ
- 152 BİN 250 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU




Henüz Yorum yok