
BATMAN ÜNÝVERSÝTESÝ’NDE ÝLK LAVANTA HASADI YAPILDI
BATMAN ÜNÝVERSÝTESÝ’NDE ÝLK LAVANTA HASADI YAPILDI
Batman Üniversitesi’nde Coronavirus’le mücadele kapsamýnda vefat eden saðlýk çalýþanlarý anýsýna Batý Raman Kampüsü’nde 40 dönümlük alanda dikimi gerçekleþtirilen lavantalarýn ilk hasadý yapýldý.
Týbbi ve Aromatik Bitkiler Programý Hocasý Öðretim Görevlisi Esra Okudur öncülüðünde Isparta’nýn Kuyucak köyüne gönderilen öðrenci ve üniversite personeli buradaki incelemelerin ardýndan Batý Raman Kampüsü’nde lavanta hasadýný gerçekleþtirdi. Hasadý gerçekleþtirilen lavantalar kurutulduktan sonra tül keseler içerisine konularak gelen misafir ve öðrencilere hediye edildi. Batman’da lavanta dikiminin valilik tarafýndan baþlatýldýðýný belirten Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ýdris Demir, üniversite olarak da Coronavirus’le mücadele kapsamýnda vefat eden saðlýkçýlar anýsýna yaklaþýk 40 dekar üzerinde lavanta bahçeleri oluþturduklarýný söyledi. Önümüzdeki süreçte lavantanýn yaný sýra bölge iklimine uygun farklý týbbi ve aromatik bitkiler de yetiþtireceklerini vurgulayan Demir, bu yýl diktikleri lavantalarýn ilk hasadýný yapmanýn mutluluðunu yaþadýklarýný kaydetti.
50 BÝN FÝDAN DÝKÝLMÝÞTÝ
Lavantalarý yerinde görmek için bir gurup öðrenci ve üniversite personelini Isparta’ya gönderdiklerini dile getiren Rektör Demir, “Batman Üniversitesi olarak ilimizde yürütülen bir çalýþmanýn parçasýyýz. Týbbi ve aromatik bitkiler projesi kapsamýnda Batman Tarým ve Orman Müdürlüðü ile Ziraat Odasý'nýn valimizin öncülüðünde 2018 yýlýndan beri yürütülen çalýþma var. Batman ili genelinde yapýlan lavanta bahçeleri var. Batman Üniversitesi olarak biz de bu projenin bir parçasý olduk. Batý Raman kampüsümüzde 40 dönüm alan üzerinde yaklaþýk olarak 50 bin lavanta fidaný dikimini gerçekleþtirdik. Öncesinden ilgili personelimiz ile ilgili hocalarýmýz Isparta’nýn Kuyucak köyü lavanta bahçelerine bu eðitimini alýp tamamladýlar. Batman'da ilgili çalýþmalar gerçekleþtirildi. Pandemi sürecinde malumunuz acý kayýplarýmýz oldu. Saðlýk çalýþanlarýmýz anýsýna Batman Üniversitesi olarak lavantanýn dikimini gerçekleþtirdik. Batman iklimi ile uyumlu olan çalýþmalarý önümüzdeki zaman dilimi içerisinde geniþleterek ilerletmek amacýndayýz.” dedi.
Yazarlar
- 01ÝÞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarýþmasý
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asýrlarýn taþýdýðý gelenek: Tandýr ekmeði
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlý genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKÝ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLÝMÝ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADÝLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESÝNDEN BÝR ÝLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AÐIRLIYOR
- 13Ben Deðil, Siz Kazanacaksýnýz
- 14Feci kazada hayatýný kaybedenler gözyaþlarýyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öðrencilerini konuk etti
- 01SAADET PARTÝSÝ GENEL BAÞKANI ARIKAN BATMAN’A GELÝYOR
- 02YEÞÝL KUÞAK AÐAÇLANDIRMA ÇALIÞMALARI DEVAM EDÝYOR
- 0351 BÝN AÝLEYE ZÝYARET GERÇEKLEÞTÝRÝLDÝ
- 04KEMAL TAPAN HAYATA VEDA ETTÝ
- 05“Batman’da doða için umut büyüyor”
- 06Türkiye’nin Gençlik Çalýþtayý Hasankeyf’te Baþladý
- 07DEVA'DAN ÝÞE ALIMLARDA ÞEFAFLIK VE AMATEM TALEBÝ
- 08Baþkan Çiftçi’den TEKSÝAD’a Ziyaret
- 09“KAPI KULU DEÐÝL, EMEKÇÝYÝZ”
- 10ENGELLÝ ARAÇLARINA ÜCRETSÝZ BAKIM
- 11ASKERLÝK ÞUBESÝ BAÞKANI ÜRKEMEZ’Ý KABUL ETTÝ
- 123 MAHALLENÝN ÝÇME SUYU HATTI YENÝLENDÝ
- 13BAÞKAN ÇÝFTÇÝ’DEN UYUÞTURUCU OLAYINA TEPKÝ
- 14YAZ KONSERLERÝ PETROLKENT’TE DEVAM ETTÝ
- 15SANAYÝCÝLERÝN ARSA TALEPLERÝ MASAYA YATIRILDI
Henüz Yorum yok