16 YAŞINDAKİ DEV GUATIRI OLAN HASTA HAYATA YENİDEN DÖNDÜ.
Özel Batman Dünya Hastanesi acil servisine dev multinodüler guatara bağlı solunum arresti sonucu entübe şekilde sevkli gelen 16 yaşındaki Sultan UÇAR isimli hasta Özel Batman Dünya Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Musluh HAKSEVEN tarafından yapılan ilk değerlendirmeler ve hazırlıklar sonrası yoğun bakıma alınan hastanın tiroid parankimindeki dev nodüllerin soluk borusuna (trakea) bası yaptığı ve ileri derecede daralttığı görüldü.
Hasta tüm hazırlıklar tamamlandıktan sonra aynı gün içerisinde Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Musluh HAKSEVEN tarafından ameliyata alındı. İki saat süren başarılı bir operasyon sonrası hastanın solunumunun dramatik bir şekilde düzeldiği ve makinadan ayrıldığı görüldü. Ameliyat sonrasında 24 saat süren takip sonrası ambulans ile makinaya bağlı olarak gelen hasta yürüyerek ve yüzünde tebessüm ile taburcu edildi.
Özel Batman Dünya Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Musluh HAKSEVEN hastanın ailesinde de olduğu gibi tiroid hastalıkları toplumumuzda yaygın olarak görülmekte olduğunu özellikle genç hastalarda, erkek hastalarda ve yaşlı hastalarda troid kanseri ihtimali artmakta olduğunu, 21.yüzyılın getirdiği tüm imkanları ile hastaları değerlendirip gerekli tedavileri planladıklarını belirtti.
Genel Cerrah Uzmanı Op. Dr. Musluh HAKSEVEN hastalara sağlık problemlerini ertelenmemesi gerektiği konusunda çağrıda bulundu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01DURDURULAN ARAÇTAN 20 KİLO SHUNK ÇIKTI!
- 02BAŞKAN KAPLAN, TESK GENEL BAŞKANINI ZİYARET ETTİ
- 03BATSO’DA KADIN GİRİŞİMCİLERE E-TİCARET VE HİBE DESTEĞİ SEMİNERİ
- 04DEV SİBER OPERASYONDA 88 TUTUKLAMA
- 05''SESSİZ KALIRSAK GELECEĞİMİZİ KAYBEDECEĞİZ''
- 06HAŞERELERE KARŞI GECE GÜNDÜZ İLAÇLAMA
- 07HASANKEYF BAHAR ŞENLİKLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
- 08KAPLAN “HUZUR ORTAMI EKONOMİK KALKINMANIN ÖNÜNÜ AÇACAKTIR”
- 09ENGİN KARTAL'DAN ''SON ADIM''
- 10BAYRAM ÖNCESİ OTOGAR DENETİMLERİ SIKILAŞTIRILDI
- 11YEŞİLAY BATMAN ŞUBESİNDEN VALİ CANALP’A ZİYARET
- 12DİCLE ELEKTRİK'TEN KESİNTİSİZ ENERJİ ATAĞI
- 13MODERN DİŞ KLİNİĞİ HBO DENT HİZMETE AÇILDI
- 14SEDAT ÖZSÜMER FUTBOL TURNUVASI'NDA ŞAMPİYON OLDU
- 1519 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI




Henüz Yorum yok