
Çocuklar ilk yardımı bu kitaptan öğrenecek
Çocuklar ilk yardımı bu kitaptan öğrenecek
Millî Eğitim Bakanlığı, ilk yardım eğitimini çocukluk çağlarından başlatarak geleceğe yatırım yapmak için önemli bir projeye imza attı.
Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 6-9 yaş çocukları için alanında bir ilk olan "İlk Yardım Okulu: Kahramanlar İş Başında" kitabını hazırladı. Her yaştan herkesin yapabileceği ilk yardım uygulamaları olduğunu belirten Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "'İlk Yardım Okulu: Kahramanlar İş Başında" kitabının çocuklar, öğretmenler, veliler ve kurumlar için önemli bir kaynak teşkil edeceğini söyledi. Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, her çocuğun ilk yardımın önemini kavraması ve ilk yardım uygulamalarına aşinalık kazanıp öğrenmesi için "İlk Yardım Okulu: Kahramanlar İş Başında" adlı kitabı kamuoyuyla paylaştı. Kitap, Millî Eğitim Bakanlığı yönetici ve uzmanları, çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanları, çocuk ve erişkin acil tıp uzmanları, acil hemşireleri, paramedikler, ilk yardım eğitmenleri, klinik psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarının ortak çabasının ürünü olarak ortaya çıktı.
Meslek Liselerinin üretimden elde ettikleri gelir son 2 yılda yüzde 100 arttı
Millî Eğitim Bakanlığına bağlı meslek liselerinde üretimden elde edilen gelir, Kovid-19 salgınına rağmen 2018'e göre %100'ün üzerinde artarak 503 milyon 197 bin 847 liraya ulaştı.
Salgın döneminde özellikle maske, dezenfektan, solunum cihazı gibi ürünlerin üretimine odaklandıklarını belirten Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, kapasitenin 2021 yılında çok daha fazla güçlendirileceğini ifade etti. Millî Eğitim Bakanlığına bağlı meslek liselerinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen üretimden elde edilen gelir, son 2 yılda yüzde 100'ün üzerinde artarak 503 milyon 197 bin 847 Türk lirasına ulaştı. Mesleki eğitimde öğrencilerin uygulama becerilerini geliştirmede önemli katkısı olan döner sermaye kapsamındaki üretim kapasitesi, son iki yıldır artırılmaya devam ediyor. 2018'de üretimden elde edilen gelir, 248 milyon 608 bin 785 lira olarak gerçekleşmişti. 2019'da 400 milyon liraya ulaştı.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01GARZAN ÇAYINDA RAFTİNG HEYECANI
- 02‘ADALETİN SAĞLANMASINI TALEP EDİYORUZ’
- 0352 YILLIK HUSUMET BARIŞLA SON BULDU
- 04TÜZÜN VE BİLİR AİLESİN’DEN GÖRKEMLİ DÜĞÜN
- 05BATMAN VALİLİĞİ “İNSAN HAYATI ÖNCELİĞİMİZ”
- 06AK PARTİ’DE MERKEZ İLÇE TOPLANTISI YAPILDI
- 07KUR’AN ZİYAFETİ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 08“KÜRTÇE ÖĞRETMEN KADROSU NEDEN SADECE 6”
- 09PETROLSPOR’DA UMUTLAR PLAY-OFF'A KALDI
- 10EMEK “İŞSİZLİK AZALACAK, TRAFİK RAHATLAYACAK”
- 11Batman’a 16 yeni hekim atandı
- 12BATMAN VALİLİĞİ, ''KAÇAK DÜĞÜN SALONLARI KAPATILDI''
- 132 BİN FİDAN TEHLİKEDE Mİ?
- 14REKTÖR DEMİR, KURUL TOPLANTISINA KATILDI
- 15BAŞKAN ŞAHİN’DEN 1 MAYIS’TA İNŞAAT İŞÇİLERİNE ZİYARET
Henüz Yorum yok