
Türkiye'de 7 milyondan fazla diyabet hastası var
Batman İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçi 'Dünya Diyabet Günü' nedeniyle yayımlandığı mesajda, Türkiye'de 7 milyondan fazla diyabet hastası olduğuna dikkat çekti.
Yayınladığı mesajda Bodakçi, “Diyabet; pankreasın yeterli ünsülin üretememesi veya vücudun ürettiği insülini etkili bir şekilde kullanamaması sonucu oluşan ömür boyu devam eden kronik bir hastalıktır. Ülkemizde 7 milyondan fazla diyabet hastası olduğu bilinmektedir. Diyabet tanısı konan hasta sayısı her geçen gün artmaktadır. Anormal susama ve ağız kuruluğu, sık idrara çıkma, yorgunluk, enerji kaybı, sürekli açlık hissi, yavaş iyileşen yaralar, diyabetin uyarıcı işaretleridir.” ifadelerini kullandı.
Kalp krizi ve felç riski, böbrek yetmezliği, görme kaybı diyabetin yol açtığı başlıca sağlık sorunları olduğuna dikkat çeken Bodakçi, son olarak şunları kaydetti: “Diyabet tedavisinde amaç kan şekeri düşmelerini ve kan şekeri yükselmelerini önlemektir. İdeal kiloda kalmak kilo kontrolü yapmak önemlidir. Bunun için sağlıklı beslenme düzenli bir diyet fiziksel aktivite ve düzenli ilaç kullanımı gerekmektedir. '14 Kasım Dünya Diyabet Günü'nde dünyada ve ülkemizdeki tüm diyabet hastalarına acil şifalar dileriz.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01SUÇ ORANLARI DÜŞTÜ, UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE SÜRÜYOR
- 02YAZ OKULLARI BİTTİ, GELSİN KIŞ OKULLARI
- 03BALIK AVCILIĞINA SIKI DENETİM
- 04BATSO’DAN RECEBANLILAR DERNEĞİ’NE ZİYARET
- 05KUVEYT TÜRK’TEN BESO’YA ANLAŞMA ZİYARETİ
- 06HASANKEYF’TE DEPREM TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 07“SASON BALI İLE GURUR DUYUYORUZ”
- 08SGK’DAN ÜST ÜSTE ZİRVE BAŞARISI
- 095375 PAKET SİGARA ELE GEÇİRİLDİ
- 10BATMAN’DA 3 BİN YILLIK SIR GÜN YÜZÜNE ÇIKTI
- 11MİNİK ÖĞRENCİLERE VALİ’DEN SÜRPRİZ HEDİYE
- 12“ÇOCUKLARIMIZ İÇİN EN BÜYÜK KALKAN AİLEDİR”
- 13PETROLSPOR'DA LİDERLİK KEYFİ 2-0
- 14NASIROĞLU “KAOS VE RANT ANLAYIŞINA PRİM YOK”
- 15GÜÇ AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ
Henüz Yorum yok