
İki haftadır su sorunu yaşayan köylüler eylem yaptı
Hava sıcaklığının 40 dereceyi aştığı ilde günlerdir susuz kaldıklarını ifade eden köylüler, mağduriyetlerinin giderilmesi için Türkiye Petrollerine (TP) ait Batı Raman AP2 İstasyonu önünde traktörlerle yolu kapatarak eylem yaptı.
Köy halkının yanı sıra köydeki hayvanların da susuzluk nedeniyle büyük bir zorluk çektiğini vurgulayan köylüler, yaşadıkları sorunun bir an önce giderilmesini istedi.
Recepler Köy Muhtarı Hamza Budakar, Türkiye Petrolleri ile 50 yıldan fazladır su ile ilgili bir anlaşma yaptıklarını ve o yıllardan bu yana sularının verildiğini söyledi. Zaman zaman Türkiye Petrollerinin sularını bir bahane ileri sürerek sularını kestiğini ileri süren Budakar, bunun insani olmadığını kaydetti.
Budakar, “Yaklaşık 2 haftadan bu yana sularımız akmıyor. Köyde 700'ün üzerinde nüfus var. Susuzluktan dolayı hem köy halkı hem de hayvanlar perişan bir haldedir. Yıllar önce Türkiye Petrolleri ile yaptığımız anlaşma gereği suyumuzun verilmesi ve hiçbir zaman kesilmemesi gerekir. Yetkililerle yaptığımız görüşmede kesintinin kendilerinden kaynaklandığını belirtiyorlar. Bizler suyun bir an önce verilmesini istiyoruz." dedi.
Aşırı sıcakların kendilerini bunalttığını, üstüne su kesintisinin de yaşandığını dile getiren Veysi Karakuş, "15 gündür köyde su yok. Hem biz hem de hayvanlar susuz kalıyoruz. Bir sürü ihtiyacımız var. Bayram arifesindeyiz. Yetkililerden ricamız bu suyu halletmeleridir. Bu şekilde olmaz, insanlar perişan oluyor." İfadelerini kullandı.
Jandarmanın gelmesiyle eylemlerini sonlandıran köylüler, yetkililerinin kendilerine en kısa sürede sularının geleceğini bildirdiğini kaydettiler.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01ZABITA HAFTASI KUTLANDI
- 02HASANKEYF’TE TURİZM ÇALIŞANLARINA EĞİTİM DESTEĞİ
- 03BESO’DAN MÜSİAD’A ZİYARET
- 04MİLLETVEKİLİ RAMANLI, “PKK SİLAH BIRAKMASA DA KÜRTLERİN HAKLARI TANINMALI”
- 05OSB YÖNETİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI
- 06YILMAZ “AMACIMIZ; DÜZGÜN YOLDA İLERLEYİP İKTİDARA GELMEKTİR”
- 07VALİ CANALP’A MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI ZİYARETİ
- 08“5 İlçede 5 Konser” Etkinliği Beşiri’de Devam Ediyor
- 09BATMAN'DA KIRTASİYE DENETİMİ YAPILDI: VATANDAŞIN YANINDAYIZ
- 10DEM Parti İl Eş Başkanlarından Vali Canalp’e tepki
- 11VALİ CANALP: AĞAÇLAR KESİLMEDİ KÖKÜYLE NAKLEDİLDİ
- 12ŞANSİ, İL GENEL MECLİS ÜYELERİYLE BİR ARAYA GELDİ
- 13Batman Belediyesi’nden taziye evlerine büyük destek
- 14Ramanlı, Irak Kürdistan Bölgesi’nde bir dizi temasta bulundu
- 15ARICILARA BUHARLAŞTIRMA CİHAZI DESTEĞİ
Henüz Yorum yok