
‘Mem ile Zin’ adlı tiyatro sahnelendi
‘Mem ile Zin’ adlı tiyatro sahnelendi
Diyarbakır Devlet Tiyatrosu, Mem İle Zin adlı tiyatro oyununu Batman Kültür merkezi konferans salonunda iki akşam üst üstte sahneledi.
43. Turizm haftası etkinlikleri kapsamında Batman’da gerçekleşen ‘Mem İle Zin’ adlı tiyatro oyununa Batmanlılar yoğun ilgi gösterdi. Kürt düşünür Ahmed-i Hani’nin tiyatroya uyarlanan ve Diyarbakır Devlet Tiyatrosunda sahnelenen “Mem ile Zin” eseri, tiyatroseverlerden tam not aldı. Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesinden dünyaya gelen şair, filozof, tarihçi ve mutasavvıf İslam Alimi Ahmed-i Hani’nin Kürtçe’nin Kurmanci lehçesinde yazdığı ve tiyatroya uyarlanan “Mem û Zin” adlı oyun, Diyarbakır Devlet Tiyatrosunca sahneleniyor. Cuma Boynukara tarafından tiyatroya uyarlanan ve Fırat Aygün tarafından yönetilen“Mem û Zin” oyununu İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı ve konuklar izledi.
TURİZM HAFTASI ETKİNLİKLERİ DEVAM EDİYOR
Cuma Boynukara tarafından yönetilen Mem u Zin beşeri aşkın ilahi aşka dönüştüğü oyun tüm katılımcılarla duygusal anlar yaşattı. Müdür Aslanlı; “43. Turizm haftası etkinlikleri kapsamında gerek merkezde gerekse de ilçe ve köylerde farklı etkinlikleri sayın Valimiz Hulusi Şahin’in destekleriyle gerçekleştirdik. Bu yıl da sıkıntısız bir haftayı geride bırakmanın sevincini yaşıyoruz” dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01İLUH DERESİ’NDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI
- 02SUÇ ORANLARI DÜŞTÜ, UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE SÜRÜYOR
- 03YAZ OKULLARI BİTTİ, GELSİN KIŞ OKULLARI
- 04BALIK AVCILIĞINA SIKI DENETİM
- 05BATSO’DAN RECEBANLILAR DERNEĞİ’NE ZİYARET
- 06KUVEYT TÜRK’TEN BESO’YA ANLAŞMA ZİYARETİ
- 07HASANKEYF’TE DEPREM TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 08“SASON BALI İLE GURUR DUYUYORUZ”
- 09SGK’DAN ÜST ÜSTE ZİRVE BAŞARISI
- 105375 PAKET SİGARA ELE GEÇİRİLDİ
- 11BATMAN’DA 3 BİN YILLIK SIR GÜN YÜZÜNE ÇIKTI
- 12MİNİK ÖĞRENCİLERE VALİ’DEN SÜRPRİZ HEDİYE
- 13“ÇOCUKLARIMIZ İÇİN EN BÜYÜK KALKAN AİLEDİR”
- 14PETROLSPOR'DA LİDERLİK KEYFİ 2-0
- 15NASIROĞLU “KAOS VE RANT ANLAYIŞINA PRİM YOK”
Henüz Yorum yok