
Çocuk hakları günü konuşuldu
Batman Raydo Yüksel’de hafta içi her gün saat 12’ de başlayan ‘’Yöremizin Sesi’’ programının yayın konukları Batman İHH Kadın kolları Başkanı Emine Ayhan ve Batman İHH Yetim birim Sorumlusu Merve Yavuz oldu ile
Dünya çocuk hakları hakkında konuşan Ayhan ve Yavuz Dünya çocuk hakları üzerine sohbette bulundular.
Batman Raydo Yüksel’de hafta içi her gün saat 12’ de başlayan ‘’Yöremizin Sesi’’ programının yayın konukları Batman İHH Kadın kolları Başkanı Emine Ayhan ve Batman İHH Yetim birim Sorumlusu Merve Yavuz oldu ile
Dünya çocuk hakları hakkında konuşan Ayhan ve Yavuz Dünya çocuk hakları üzerine sohbette bulundular.
Batman İHH Kadın Kolları Başkanı Ayhan, yaptığı konuşmada 20 Kasım 1989’da kabul edilen BM Çocuk Hakları Sözleşmesinin 31’uncu yılını geride bıraktıklarını söyledi.
‘’ Sözleşmenin dünya üzerindeki tüm çocukların doğuştan sahip olduğu hakların korunması ve her türlü istismara, ihmale karşı dokunulmazlığını amaçlıyor olsa da, bugün insanlığın ne yazık ki bu asgari standartları sağlamaktan uzak kaldığını ifade eden’’ Ayhan, şöyle konuştu:
‘’Çocuğun korunması, onun ‘bir insan’ olarak sevgi ve şefkate layık olmasının yanında, toplumun bir parçası olması ilkesine dayanır. Çocuğun fiziki, psikolojik, zihinsel ve ahlaki gelişimi için uygun koşulların sağlanması, toplumun en temel vazifelerinden biridir. Tabiatı gereği kırılgan ve savunmasız olan çocuk, aileden başlayarak topluma uzanan kurallar çerçevesinde korunmaya ihtiyaç duyar”
Bir çocuğun sahip olduğu en temel hakkın yaşama hakkı olduğunu vurgulayan Ayhan, ‘’Birleşmiş Milletler’in aldığı karar doğrultusunda 1954’ten beri her 20 Kasım’da kutlanan bu gün, çocukların yaşama ve gelişme, sağlık hizmetlerine ve eğitime erişim, eğlence, dinlenme ve kültürel etkinlikler için zamana sahip olma, düşünce özgürlüğü, ifade özgürlüğü gibi, daha pek çok konuda yaşadıkları hak ihlallerini gündeme taşımayı amaçlıyor.’’ diye konuştu.
“Yaşanan savaşlara en mağdur kesimin çocuklar olduğuna işaret eden Ayhan, ‘’Sadece son bir yıl içindeki savaşlarda binlerce çocuk öldürülmüş ya da sakatlanmıştır. 2011 ile 2018 yılları arasında Suriye savaşında 24 bin çocuk, Yemen’de ise son üç senede 5 bine yakın çocuk hayatını kaybetmiştir. Filistin’de yaşları 1012 arasında değişen yüzlerce çocuk, İsrail güvenlik güçleri tarafından tutuklanarak cezaevlerine gönderilmiş; bu çocukların yüzde 75’i türlü fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kalmıştır. Mülteci kamplarında yaşamak zorunda kalan Arakanlı çocuklar, işkenceden farksız bir yaşama mahkûm edilmiştir. Yaşamına devam eden pek çok çocuk da uluslararası sözleşmelerle garanti altına alınan eğitim hakkı, kimliğin korunması hakkı, annebaba ile yaşama hakkı, suiistimal ve ihmalden korunma hakkı, mülteci çocukların durumlarına ilişkin hakları, engelli çocukların durumlarına ilişkin hakları ve sosyal güvenlik hakkı gibi haklara sahip olmasına rağmen bu haklardan yararlanamamaktadır.”şeklinde konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01MHP’DEN BİRLİK VE KARDEŞLİK MESAJI
- 02AK Parti İl Başkanı Hüseyin Şansi’den Kozluk’ta Kurumsal Ziyaretler
- 03Batmanlı Güreşçi Aydın Çelik Milli Takımda
- 04Önlü, ''Okullarımız Güvende Değil, Çocuklarımız Tehlikede!''
- 05Okul Önünde Silahlı Çatışma!
- 06İTFAİYECİLER MİNİKLERLE BİRLİKTE HAFTASINI KUTLADI
- 07Bağımlılıkla Mücadelede Koordinasyon Güçleniyor
- 08Güneykent Aile Destek Merkezi’nde Dikiş Kursuna Yoğun İlgi
- 099 Ayda 13 Ton Atık Yağ Geri Dönüştürüldü
- 10Gençlik Spor Müdürlüğü 30 Kişilik Arama Kurtarma Ekibi Kuruyor
- 11Kaymakam İmrak, Pazarda Esnaf ve Vatandaşlarla Buluştu
- 12Can Dostlarımız Güven İçinde
- 13KOZLUK DİVANI TOPLANTISI YAPILDI
- 14UMRE PARALARINI GAZZE'YE BAĞIŞLADILAR
- 15KOZLUK KÖYLERİNE İKİNCİ TUR ZİYARETLERİ BAŞLADI
Henüz Yorum yok