DEVA'DAN HASANKEYF'E FİDAN DİKİMİ
"HEDEF YEŞİL BİR BATMAN"
DEVA Partisi Batman İl Başkanlığı, Milli Ağaçlandırma Günü nedeniyle Hasankeyf'te fidan dikim etkinliği gerçekleştirdi.
(1).jpg)
Hasankeyf ilçe merkezinde ve Kavacık köyünde düzenlenen programlarda yüzlerce ağaç fidanı toprakla buluşturuldu.
Fidan dikim etkinliğinde konuşan DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, "Bölgemizin ağaç bakımından en yoksul kentlerinden biri maalesef Batman. İlimizin yeşile en çok hasret bırakılan ve bir baraj uğruna yerle bir edilen ilçemiz olan Hasankeyf’te fidan dikim programı düzenledik. İlçe merkezinde ve Kavacık (Keraxila) köyünde düzenlediğimiz programlarda yüzlerce fidanımıza can verdik. Özellikle geçtiğimiz yaz meydana gelen Güney sahillerimizi adeta yok eden orman yangınları sonrasında tüm ülkemizde yeşillendirme çalışmalarının büyük bir titizlikle yürütülmesi gerekiyor.
Ayrıca Batman sadece ülkemizde değil, Dünya’da da havası en kirli şehirler arasında yer alıyor. Bu nedenle toplum sağlığı için ciddi bir tehdit oluşturan bu durumu önleyecek en önemli çözüm, ağaç dikme ve yeşillendirme çalışmalarına ağırlık vermektir. Ülkemizdeki orman varlığını artırmak, gelecek nesillere daha yeşil bir doğa bırakmak, erozyonu engellemek, doğa bilincini artırmak, kuraklığı önlemek ve doğa ile insan arasındaki bağı kuvvetlendirmek amacıyla gerçekleştirdiğimiz programımızın tüm paydaşlara örnek olmasını diliyoruz.
Ülkemizin verimli tarım arazilerini ve ormanlarını rant uğruna imara açanlara, ormanlık alanları yandaşlara peşkeş çekmek için Orman Yasası'nı 40 kez değiştirenlere ve son 8 yılda ormanlık alanların 334 bin hektarlık kısmını özel şirketlere verenlere inat; doğa konusundaki hedefimiz, gelecek nesillere daha yeşil bir ülke bırakmaktır. İlaveten programımız kapsamında vatandaşlarımızın sorunlarını yerinde tespit etmek amacıyla Saklı (Lepena), Akalın (Aline), Büyükdere (Gere), Birike, Xanika Seyida, Becirman köylerini de ziyaret ettik." dedi.
.jpg)
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Kardelen Mahallesi’nde Gençler Mahalle Buluşması
- 02Esnafın Sorunları Masaya Yatırıldı
- 03Batmanlı Oyuncu Ahmet Özdaş, "Sumud" Dizisinde Süleyman Karakteriyle Beğeni Topladı
- 04İHSAN TAŞ’TAN ÇEVRE DOSTU “YEŞİL SET” PROJESİ
- 05Batman AMATEM İnşaatında İnceleme Yapıldı
- 06NASIROĞLU “20 YILI PLANLAYARAK HAREKET ETMEMİZ GEREKİYOR”
- 07PEDALLAR BU KEZ SAĞLIK İÇİN DÖNDÜ
- 08EKMEN'DEN FAİLİ MEÇHUL SORU ÖNERGESİ
- 09PETROL CİTY, GÜNEŞ ENERJİSİNDEN FAYDALANACAK
- 10BAŞKAN ÇETİN, ULUSLARARASI BAŞARIYA İMZA ATAN GENÇLERİ AĞIRLADI
- 11KALDIRIMI İŞGAL EDENE AĞIR CEZA
- 12'NİYET ETTİM ÖRTÜNMEYE' ETKİNLİĞİ
- 13HAŞERELERE TEKNOLOJİ DESTEKLİ MÜCADELE!
- 14İluh Caddesi’nde Metruk Binalar Yıkılıyor
- 15Batman Anadolu Lisesi Türkiye Şampiyonu Oldu




Henüz Yorum yok