
Excimer Lazer Artık Dünya'da
Özel Batman Dünya Hastanesi, Batman’a getirdikleri son teknoloji Excimer Lazer tedavisi için kullanılan cihazı hizmete sundu.
Yapılan basın toplantısında tanıtılan cihaz, bölgeye ilk kez getirildi. Daha öncesinde bu ameliyat için İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlere giden hastaların artık oraya gitmelerine gerek kalmayacak.
5 MİLYON TL HARCANDI
Özel Batman Dünya Hastanesi, son teknoloji lazer cihaza 5 milyon tl harcadı. Çevre illerde bulunmaya bu cihaz, bölgedeki diğer hastalarında dikkatini çekiyor. Çevre illerden gelen hastalar göz ameliyatını bu cihazla yapıyor. İstanbul’da bile sadece 3 tane bulunan bu cihaz, Doğu Anadolu Bölgesi’nde ise henüz yok.
Bu cihazla ilgili konuşan Op. Dr. Yalçın İşcan ; ‘’Tedavinin uygulanabilmesi için 18 yaşından büyük olmak, son bir yılda gözlük numarasının aynı olması ve kornea tabakasının lazere uygun olması gerekli’’ dedi.
SADECE 5 DAKİKA’DA GÖZLÜKTEN KURTULUN
Bu tedavi ile kalıcı olarak gözlükten kurtulmak mümkün olduğunu söyleyen Op Dr Yalçın İşcan; ‘’Kullanılan cihaza göre değişmekle birlikte 20 saniyeden 1 dakikaya kadar bir süre boyunca lazer uygulanır, hastanın lazer odasında kalma süresi 5-10 dakikadır. Kullanılan cihaz dünyanın en hızlı ve en güvenilir cihazı diyebilirim. En fazla 20 saniyede en büyük numaraları dahi sıfırlayabilmektedir’’ dedi. (Faruk Çiftçi)
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01AK Parti’den Kozluk ve Sason’da yoğun teşkilat mesaisi
- 02TPAO Bölge Müdürü Karataş’tan Tarım Müdürü Tuncer’e ziyaret
- 03ASFALT HEDEFİNDE YÜZDE 64 TAMAMLANDI
- 04YETENEKLER TUVALE YANSIYOR
- 05Milletvekili Nasıroğlu’ndan Batman’a sağlıkta büyük müjde
- 06DEVA Partili Ekmen’den “Sahte Akademik Unvan” Soruları
- 07Bağımsız Öz Belediye-İş Sendikası’ndan Batmanlı İşçilere Çağrı
- 08BATSO VE DİKA’DAN YATIRIMCILARA TEŞVİK TANITIMI
- 09HENTBOL KIZ TAKIMINDAN TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU
- 10‘KOMŞUM’ PROJESİYLE HEDEF 300 AİLEYE 10 BİN YEMEK
- 11İl Başkanı Gençlikle Kızılcahamam’da Geleceği Konuşuyor
- 12İLUH BULVARI AÇILIŞA HAZIR
- 13VALİ CANALP’TEN BAKAN ŞİMŞEK’E TAZİYE MESAJI
- 14ÜCRETSİZ Wİ-Fİ HİZMETİNE GENÇLERDEN YOĞUN İLGİ
- 15MÜZE MÜDÜRÜ ALPER’İN AİLESİNE ANLAMLI ZİYARET
Henüz Yorum yok