İnşaat ustalarına eğitim verilecek
Çevre ve Şehircilik Batman İl Müdürlüğü yaptığı açıklamada, Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavlarına ücretsiz hazırlık kurslarının verildiğini duyurdu.
Açıklamada, “Yapı Sektöründe Çalışan Meslek Erbaplarının Mesleki Niteliklerinin Geliştirilmesi İşbirliği Protokolü” kapsamında düzenlenecek eğitimlerin tanıtım ve bilgilendirme çalışmalarının devam ettiği belirtildi.
Tanıtım ve bilgilendirme amacıyla; il merkezindeki noktalardaki billboard ve raketlere tanıtım broşürleri asıldı.
Açıklamada, “5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanuna tebliğ ile yapı sektöründe çalışan 40 branşta 'Mesleki Yeterlilik Belgesi' alma zorunluluğu 25.05.2015 tarih ve 29366 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiş, yürürlük tarihinden 1 yıl sonra belgesiz işçi çalıştırılmaları yasaklanmıştır. Ustalık eğitimine yapılacak başvurular, internet üzerinden veya müdürlüğümüze dilekçe verilerek yapılabilir. Daha önce Bakanlığımızdan 'Geçici Ustalık Belgesi' almamış olanlar ve internetten başvuru yapamayanlar, müdürlüğümüze nüfus cüzdanı ile müracaat etmeleri gerekmektedir.” denildi.
“Başvuru Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde yapılmaktadır”
Eğitimlerin 'Mesleki Yeterlilik Belgesi' sınavına hazırlık amaçlı olduğu, kurs sonunda Kurs Bitirme Belgesi alınacağı ifade edilen açıklamada, “Alınacak bu belge Ustalık Belgesi ve Mesleki Yeterlilik Belgesi değildir. Eğitim süresince kursiyerlerin iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası primleri İŞKUR tarafından ödenecektir. Türkiye İş Kurumunun, Aktif İş Gücü Hizmetleri Yönetmeliği gereğince, emekli ve malul aylığı alanların eğitime başvuruları kabul edilmemektedir. Yapı ustalarımızın girecekleri Mesleki Yeterlilik Sınavında başarılı olmalarına katkı sağlamak amacıyla açılacak eğitimlere katılmak için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne başvurularını yapmaları önem arz etmektedir.” ifadelerine yer verildi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 011 AYDA 125 MİLYON TL’LİK VURGUN
- 02"KADINA SAYGI, İNSANLIĞA SAYGIDIR"
- 03ALO 188 HATTI AMACI DIŞINDA ARANIYOR
- 04Batman’da asfalt rekoru kırıldı
- 05Aranan hükümlü, trafik uygulamasında yakalandı
- 06Habizbinililer Derneği’nden Rahmi Koç’a Tepki
- 07DEM Parti Batman’dan Rahmi Koç’a Sert Tepki
- 08HÜDA PAR’dan Rahmi Koç’a Sert Tepki
- 09BATMAN’DA GASTRO-KÜLTÜR DERNEĞİ KURULDU
- 10Batman Olay Gazetesi 10. Yayın Yılına Girdi
- 11HASTANE VE DOKTOR ATAMALARI MASAYA YATIRILDI
- 12BAŞKAN ÇETİN’DEN BAHÇELİ’YE ZİYARET
- 13ASFALT ÖNCESİ ÇALIŞMALARA BAŞLANDI
- 14BATMAN SONSÖZ GAZETESİ 13. YAYIN YILINA GİRDİ
- 1542 PARSEL İÇİN TAHSİS SÜRECİ BAŞLADI




Henüz Yorum yok