Köylüler DEDAŞ’ı bastı
Batman Yeniköy'e bağlı Zorköy (Sêgırka) mezrası sakinleri, yaklaşık 8 gündür elektriklerini kesen DEDAŞ Batman İl Müdürlüğü binasını bastı.
Elektrik sayaçlarının direklere takılması hususunda mezra sakinleri ile DEDAŞ arasında anlaşma sağlanamayınca mezranın elektriği kesildi. Geçtiğimiz Cuma gününden bu yana elektrikleri kesilen mezra sakinlerinden yaklaşık 300 kişi, DEDAŞ Batman İl Müdürlüğü binasını bastı.
DEDAŞ Batman İl Müdürü Faruk İşlek ile görüşmek istediklerini belirten öfkeli kalabalık, DEDAŞ İl Müdürünün aşağı gelmemesi üzerine binanın içine girerek, bazı camları kırdı.
Olayın büyümesi üzerine DEDAŞ güvenlik personeli, polise haber verdi. Olay yerine gelen çok sayıda polis ekibi binanın içindeki öfkeli kalabalığı sakinleştirmeye çalıştı.
Polis ekipleri ve DEDAŞ yetkilileri kalabalığı sakinleştirdikten sonra Segırka muhtarı Celaleddin Balin ile Zorköy muhtarı Şemsettin Ağar ve aralarından seçilen temsilci bir grup DEDAŞ İl Müdürü Faruk İşlek ile görüştü.
Kesintilere isyan eden mezra sakinleri, günlerdir elektriklerinin DEDAŞ tarafından kesilerek mağdur edildiklerini belirtti.
Perişan bir halde olduklarını ifade eden mezra sakinlerinden Selahattin Şimşek, “8 gündür elektriğimiz yok. Hastalarımız perişan oldu. Elektriğin verilmesini istiyoruz. Bizler hangi ülkede yaşıyoruz. Bu kadar vatandaşı cezalandırmaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Bizler sayaçlarımızın direklere takılmasını kabul etmiyoruz. Çocuklarımız okula gidemiyor, sularımız akmıyor. Hakkımız olan elektriklerin verilmesini istiyoruz.” diyerek tepki gösterdi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01EKİPLER YENİ YILA SAHADA GİRDİ
- 02BESO’DAN ALİKANLILAR DERNEĞİ’NE ZİYARET
- 03DİNÇ, VEFATININ 8. YILINDA DUALARLA ANILDI
- 04E-ARŞİV FATURA ZORUNLULUĞU 2027’YE ERTELENDİ
- 05MHP BATMAN İL BAŞKANI ÇETİN’DEN YENİ YIL MESAJI
- 06BATMAN VALİLİĞİ AÇIKLADI : EĞİTİME BİR GÜN DAHA TATİL
- 07Batman´da bir kafe´de çıkan yangında kafe kullanılamaz hale geldi
- 08KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI MASAYA YATIRILDI
- 09KAR LASTİĞİ OLMAYAN ARAÇLARA TRAFİĞE ÇIKMAYIN UYARISI
- 10YENİ YILA ZAMLA BAŞLADIK : EKMEĞE ZAM
- 11ÇİFTÇİ, “2026 ESNAF YILI OLSUN''
- 12KARLA MÜCADELE EKİPLERİ TEYAKKUZDA
- 13“2026 HEDEFİMİZ; GÜÇLÜ BATMAN, GÜÇLÜ TÜRKİYE”
- 14FAHİŞ FİYAT DENETİMLERİ SIKILAŞTIRILDI
- 15ALINACAK TEDBİRLER DEĞERLENDİRİLDİ




Henüz Yorum yok