İHD'DEN 603. EYLEM
İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi ile kayıp yakınları, “Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” eylemlerinin 603’üncü haftasında Gülistan Caddesindeki İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya geldi.
1993 yılında 17 yaşında iken Batman Yeşiltepe Mahallesinde kaybedilen Yılmaz Gümüş’ün akıbeti soruldu. Basın açıklamasını İHD Şube Yöneticisi Hüseyin Elçi okudu. Elçi, “Bizler; yakınlarımızı, yakınlarımızın kemiklerini, o kemiklerle birlikte yok edilen adaleti ve adaletin ulaşıp yargılamadığı failleri arıyoruz. Kamuya açık şiddetsiz eylemle, hem gözaltında kaybedilen/öldürülen insanların hikâyelerini gündemde tutuyor, onların yokluğa karışmalarını, unutulmalarını engelliyoruz; hem de politik bir kötülüğü görünür kılmanın mücadelesini sürdürüyoruz. Bizler; çoğu hala resmi kayıtlarda yaşıyor görünen çocuklarımızın, eşlerimizin, kardeşlerimizin akıbetini öğrenmek için adalet istiyoruz; ölülerimizin yasını tutabilmek için, onları insan onuruna yakışır bir şekilde ve usulünce defnedebilmek için adalet istiyoruz. Devlet adına suç işleyen mensuplarının suç işledikleri için yargı önüne çıkarılması, kayıpların akıbetinin açıklanması ve ailelerden özür dilenmesi kayıp yakınlarının acılarını bir nebzede olsa hafifletecektir.
Bu hafta 21 Ekim 1993 yılında henüz 17 yaşında iken Batman Yeşiltepe Mahallesinde kaybedilen Yılmaz Gümüş’ün akıbetini sormak için toplandık. Kayıplarımızın akıbetini sorgularken, onlara dair bir izi bulunmadan, hakikatler ortaya çıkarılmadan ve adalet sağlanmadan bu mücadeleden asla geri adım atmayacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz. Hakikatten ve haklılığımızdan aldığımız meşruiyetle susmayacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01SEDAT ÖZSÜMER FUTBOL TURNUVASI'NDA ŞAMPİYON OLDU
- 0219 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI
- 03FISTIK ÜRETİCİLERİNE HASTALIK UYARISI
- 04MİLLETVEKİLİ NASIROĞLU “GENÇLERİMİZİN BAŞARISI BATMAN’IN GURURUDUR”
- 05UYDU KENT PROJESİNDE İLK KAZMA VURULUYOR
- 06BELEDİYEDEN TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINA YAZ BAKIMI
- 07EKMEN: GENÇLERİN HAYAL KURABİLDİĞİ BİR TÜRKİYE İNŞA ETMEK ZORUNDAYIZ
- 08“GENÇLER ÜRETTİKÇE TÜRKİYE GÜÇLENECEK”
- 09BATMANLI GENÇLERDEN DÜNYA ÇAPINDA TARİHİ BAŞARI!
- 10BELEDİYE YEŞİL ALAN YATIRIMLARINI SÜRDÜRÜYOR
- 11TİMOKLULAR’DAN TOPLU BAĞIŞI
- 12ASLAN, “EVLERİMİZİ DİL OKULUNA DÖNÜŞTÜRMELİYİZ”
- 13KURBANLIK PAZARLARINDA HAREKETLİLİK BAŞLADI
- 14“ERİŞİLEBİLİRLİK BİR TERCİH DEĞİL, HERKES İÇİN TEMEL BİR HAKTIR”
- 15“GEÇMİŞTEN GÜÇ ALAN, GELECEĞE YÜRÜYEN BATMAN”




Henüz Yorum yok