19 yıllık emeği fıstık ağaçlarını kestiler
Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı Yenipınar (Keverzo) köyünde Özalp ailesine ait 19 yıllık yaklaşık 140 fıstık ağacı, bilinmeyen bir nedenden dolayı kesildi. Ağaçlar aile ferdi A.Ö. tarafından kesildiği iddia edildi.
Yaklaşık 5 gün önce sabah saatlerinde bahçesindeki ağaçların kesildiğini gören Enver Özalp, durumu jandarmaya bildirdi. Yapılan incelemenin ardından olayı gerçekleştirdiği belirtilen aile ferdi A. Ö’nün yakalanması için çalışma başlatıldığı bildirildi.
Geçim kaynakları olan fıstık ağaçlarının kesilmesinden dolayı büyük bir üzüntü duyduğunu İLKHA muhabirine anlatan Özalp, kendisinin ve çocuklarının 19 yıllık emeklerinin heba olduğunu söyledi.
Köy muhtarı ve fıstık üreticisi Özalp, kesici bir aletle ağaçların çoğunun neredeyse kökünden söküldüğünü söyledi. 18 çocuğunun olduğunu geçimini fıstıkla temin ettiğini vurgulayan Özalp, yetkililerden destek çağrısında bulundu.
Özalp, “İlk defa böyle bir şey oluyor. Ağaç kesilmez. Bu 19 yıllık ağaçtır. Çocuklarım yıllardır bu ağaçlarla uğraştılar ve bu hale getirdiler. Tam verim zamanı geldi ve ağaçlar kesildi. Bu ağaçlar çocuklarımın geleceğiydi. 18 çocuğum var. Mağdur olmuşum, hakkımı istiyorum. 140 ağaç kesilmiş, yarısı kökten kesilmiş. Yüzde 80-90’ı zarar görmüş. Zararımın karşılanmasını istiyorum.” dedi.
“Okul okumadım, bu fıstıklara baktım”
Fıstık ağaçlarının bakımı nedeniyle okul okuyamadığını, bir saat içerisinde yıllarca çaba sarf ettiği emeklerinin heba olduğunu kaydeden Emin Özalp da “Ben bu fıstıklarla büyüdüm. Tüm çabam bir saatte boşa çıktı. Yetkililerden destek bekliyorum. Bu zararlarımızın karşılanmasını istiyorum. Bunu kimse böyle yapamaz. Okul okumadım, bu fıstıklara baktım. Okulum da bu fıstıklar da boşa gitti. Emeğimiz, çabamız boşa gitti.” diye konuştu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01SEDAT ÖZSÜMER FUTBOL TURNUVASI'NDA ŞAMPİYON OLDU
- 0219 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI
- 03FISTIK ÜRETİCİLERİNE HASTALIK UYARISI
- 04MİLLETVEKİLİ NASIROĞLU “GENÇLERİMİZİN BAŞARISI BATMAN’IN GURURUDUR”
- 05UYDU KENT PROJESİNDE İLK KAZMA VURULUYOR
- 06BELEDİYEDEN TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINA YAZ BAKIMI
- 07EKMEN: GENÇLERİN HAYAL KURABİLDİĞİ BİR TÜRKİYE İNŞA ETMEK ZORUNDAYIZ
- 08“GENÇLER ÜRETTİKÇE TÜRKİYE GÜÇLENECEK”
- 09BATMANLI GENÇLERDEN DÜNYA ÇAPINDA TARİHİ BAŞARI!
- 10BELEDİYE YEŞİL ALAN YATIRIMLARINI SÜRDÜRÜYOR
- 11TİMOKLULAR’DAN TOPLU BAĞIŞI
- 12ASLAN, “EVLERİMİZİ DİL OKULUNA DÖNÜŞTÜRMELİYİZ”
- 13KURBANLIK PAZARLARINDA HAREKETLİLİK BAŞLADI
- 14“ERİŞİLEBİLİRLİK BİR TERCİH DEĞİL, HERKES İÇİN TEMEL BİR HAKTIR”
- 15“GEÇMİŞTEN GÜÇ ALAN, GELECEĞE YÜRÜYEN BATMAN”




Henüz Yorum yok