ANTİBİYOTİKTE DEĞİL, SAĞLIĞINIZDA ISRARCI OLUN
Antibiyotik kullanımı ile ilgili İl Sağlık Müdürü Uz.Dr. Osman Sünger önemli açıklamalarda bulundu. Gereksiz antibiyotik kullanımının önüne geçmek üzere çalışmaların yürütüldüğünü, hekimlerle antibiyotik kullanımı ile ilgili toplantıların yapıldığını söyledi. Sünger konuya ilişkin şöyle devam etti.
“İlimizde gereksiz antibiyotik kullanımının önüne geçmek üzere birçok alanda etkinliklerimiz devam etmektedir. Bu kapsamda Müdürlük olarak hekimlerimizle gereksiz antibiyotik kullanımı konusunda yoğun şekilde görüşmeler ve toplantılar düzenlenmekte, konuya ilişkin eczacılarımızla işbirliği yapılmaktadır. Bununla beraber sadece hekim ve eczacıların duyarlılığıyla maalesef iş bitmemektedir. Vatandaşın kendi başına antibiyotik kullanımına karar vermemesi, hekimine ve eczacıya başvurduğunda da antibiyotik ısrarından kaçınması önem arz etmektedir. Bu duruma dikkat çekmek üzere Bakanlığımızca “Antibiyotikte Değil, Sağlığınızda Israrcı Olun” sloganıyla faaliyetler yürütülmektedir.”
Hekim Reçete Etmedikçe Antibiyotik Kullanılmamalıdır
Antibiyotiklerin yanlış kullanıldığında ciddi sağlık sorunlarına neden olduğuna vurgu yapan Sünger, “Halkımız unutmamalı ki antibiyotikler; ateş düşürmez, ağrı dindirmez, virüslere bağlı enfeksiyonları tedavi etmez. Yaygın ve yanlış kullanıldığında ise hızla direnç gelişen antibiyotik, esas etki beklediğimiz bakterilerin neden olduğu enfeksiyonların tedavisinde de etkisiz hale gelmektedir. Hekim reçete etmedikçe antibiyotik kullanılmamalıdır. Hastaların, önceki bir hastalığında kullanmış olduğu antibiyotiğin, benzer hastalığa yakalanması halinde bile hekime danışmadan kullanmaması gerekmektedir. Özellikle grip ya da nezle gibi virüslere bağlı solunum yolu enfeksiyonlarında antibiyotiklerin tedavide yeri olmadığı unutulmamalıdır. Enfeksiyonu en etkili biçimde tedavi etmek ve direncin ortaya çıkma riskini azaltmak için antibiyotikler doğru dozda ve reçeteye uygun biçimde kullanılmalıdır. Hasta kendisini iyi hissetse bile tedaviyi hekimin belirttiği süreden önce sonlandırmamalıdır. Aksi durumda faydadan çok zarar getirecektir” dedi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01KAPLAN “HUZUR ORTAMI EKONOMİK KALKINMANIN ÖNÜNÜ AÇACAKTIR”
- 02ENGİN KARTAL'DAN ''SON ADIM''
- 03BAYRAM ÖNCESİ OTOGAR DENETİMLERİ SIKILAŞTIRILDI
- 04YEŞİLAY BATMAN ŞUBESİNDEN VALİ CANALP’A ZİYARET
- 05DİCLE ELEKTRİK'TEN KESİNTİSİZ ENERJİ ATAĞI
- 06MODERN DİŞ KLİNİĞİ HBO DENT HİZMETE AÇILDI
- 07SEDAT ÖZSÜMER FUTBOL TURNUVASI'NDA ŞAMPİYON OLDU
- 0819 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI
- 09FISTIK ÜRETİCİLERİNE HASTALIK UYARISI
- 10MİLLETVEKİLİ NASIROĞLU “GENÇLERİMİZİN BAŞARISI BATMAN’IN GURURUDUR”
- 11UYDU KENT PROJESİNDE İLK KAZMA VURULUYOR
- 12BELEDİYEDEN TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINA YAZ BAKIMI
- 13EKMEN: GENÇLERİN HAYAL KURABİLDİĞİ BİR TÜRKİYE İNŞA ETMEK ZORUNDAYIZ
- 14“GENÇLER ÜRETTİKÇE TÜRKİYE GÜÇLENECEK”
- 15BATMANLI GENÇLERDEN DÜNYA ÇAPINDA TARİHİ BAŞARI!




Henüz Yorum yok