
Yaz Kur'an kursu öğrencileri için bilgi yarışması yapıldı
Diyanet İşleri Başkanlığının "Kur'an Ayında Kur'an'la Buluşalım" sloganıyla başlayan ve 3'üncü döneminde sonuna gelen yaz Kur'an kursları, bütün camilerde ilgi gördü.
Bu yılki yaz Kur'an kurslarının sonlarında hem kurslara olan ilgiyi artırmak hem de kurslarda okuyan öğrencilerin bilgi seviyelerini ölçmek amacıyla kurs hocaları tarafından öğrenciler arasında dini bilgiler alanında yarışmalar düzenlendi.
Bu yarışmalardan biri Cudi (İpragaz) Mahallesi'nde bulunan Hüseyniye Kız Kur'an Kursu'nda okuyan öğrencilere yönelik yapıldı. Yarışmada dereceye giren öğrencilere İl Müftülüğü, Genç MÜSİAD ile kurs hocaları tarafından ödülleri verildi.
Hüseyniye Kız Kur'an Kursu Yöneticisi Arife Ala, "Yaklaşık 150 öğrenci ile beraber temel dini bilgiler dâhil olmak üzere Kur'an-ı Kerim eğitimini öğrencilerimize aşılamaya çalıştık. Diyanet İşleri Başkanlığımız ile Batman İl Müftülüğümüz yaz Kur'an kurslarına karşı ayrı bir ehemmiyet gösterdiler. Bizler de bu bağlamda kurslarımızda değişik etkinlikler yaptık. Şu anda da onunla alakalı öğrencilerimizin bir yarışmayla yaz Kur’an kursuna vedasını gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bu cuma günü yaz Kur'an kurslarımız kapanacak. Uzun dönem kurslarımıza belli bir ara girecek. Çocuklarımızın hafızalarına güzel şeyler bırakmak istiyoruz." dedi.
Kur'an kurslarında bulunan 5 sınıfın birincileri tarafından bilgi yarışması yapıldığını söyleyen Ala, "Öğrencilerimiz temel dini bilgiler konusunda yarışıyorlar. Siyer, ahlak ve ibadet derslerini kapsayan ve 30 sorudan oluşan bir yarışma. Hüseyniye Kız Kur'an Kursu'nda 5 sınıfımız var. Bu sınıftaki öğrenciler kendi çapında yarıştılar. Her sınıf kendi birincisini belirledi. Şu anda sınıf birincilerimiz yarışıyor. İnşallah 150 öğrencimiz arasında ilk üçümüzü çıkaracağız. Verilen dersler dışında değişik ödüllerle öğrencilerin hafızalarında ve gönüllerinde yer edinmeye çalışacağız. Dereceye giren öğrencilerimize çeşitli ödüllerimiz olacak." ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01KENT MEZARLIĞI ÇALIŞMALARI TAM HIZ İLERLİYOR
- 02Eczacılar Odası kongreye gitti
- 03ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE VALİZİM HAZIR DESTEĞİ DEVAM EDİYOR
- 04ÖZEL KURSLARDA HAKSIZ REKABET İDDİASI
- 05U14 VE U15 TAKIMLARINDAN FARKLI GALİBİYET
- 06“BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMALIYIZ”
- 07BATMANLILAR DİJİBOARD’DA MAÇ HEYECANI YAŞADI
- 08USTABAŞI AİLESİNDEN GÖRKEMLİ DÜĞÜN
- 09BAKAN GÖKTAŞ "55,7 MİLYON LİRALIK DOĞUM YARDIMI YAPILDI"
- 10“YÜZME BİLMEYEN KALMASIN” PROJESİNDE SEZON FİNALİ
- 11HOBİ BAHÇELERİNİN YIKIMI SÜRÜYOR
- 12Petrolspor’a Sağlık Desteği Yaşam Hastanesi’nden
- 13Başkan Şahin Seyyid Bilal anma programına katıldı
- 14YASADIŞI BAHİS OPERASYONU
- 15GERCÜŞ KIRKAT MESİRE ALANI YOLU AYDINLATILDI
Henüz Yorum yok