
“EMEĞE SAYGI, ALIN TERİNE DEĞER”
Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Lokman Akkuş, Tüpraş Batman Rafinerisi önünde düzenlediği basın açıklamasıyla, toplu iş sözleşmesi sürecindeki düşük ücret teklifine sert tepki gösterdi.
Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Lokman Akkuş, teklifin çalışanları ciddiye almayan bir anlayışın ürünü olduğunu söyledi.

Sendika, sabah işe 2 saat geç gitme eyleminin 4. gününde olduklarını hatırlatarak, bu sürecin sadece bir maaş pazarlığı değil; emeğe, alın terine ve adalete saygı mücadelesi olduğunu vurguladı. Tüpraş’ın milyarlarca lira kazanç sağladığını belirten Başkan Akkuş, bu başarının arkasında ağır ve tehlikeli koşullarda çalışan binlerce işçinin emeği olduğunu söyledi. “Yangın riski, patlama tehlikesi ve kimyasal maddelere rağmen çalışanlar bu ülkenin enerji damarlarını ayakta tutuyor” dedi.
“GERÇEKÇİ VE ONURLU TEKLİF BEKLİYORUZ”
İşverenin sunduğu teklifin kabul edilemez olduğunu ifade eden Başkan Akkuş, talepler karşılanana kadar eylemlerin süreceğini ve gerekiyorsa yeni adımlar atılacağını belirtti. Tüpraş yönetimine çağrıda bulunarak “Çalışanınıza hak ettiğini verin” dedi. Açıklamanın sonunda, mücadelelerinin yalnızca Tüpraş işçisinin değil, emeğin ve adaletin mücadelesi olduğunu vurgulayan Akkuş, “Sonuna kadar direneceğiz” mesajını verdi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01BELEDİYEDEN TEKSTİL ATIKLARINA YÖNELİK DENETİM
- 02Doğru teşhis Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde konuldu
- 03BATMAN’DA TÜTÜNLE MÜCADELE ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI
- 04HASANKEYF KALESİ GECE DE ZİYARETE AÇILDI
- 05HEDEF 3’TE 3!
- 06ZABITA HAFTASI KUTLANDI
- 07HASANKEYF’TE TURİZM ÇALIŞANLARINA EĞİTİM DESTEĞİ
- 08BESO’DAN MÜSİAD’A ZİYARET
- 09MİLLETVEKİLİ RAMANLI, “PKK SİLAH BIRAKMASA DA KÜRTLERİN HAKLARI TANINMALI”
- 10OSB YÖNETİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI
- 11YILMAZ “AMACIMIZ; DÜZGÜN YOLDA İLERLEYİP İKTİDARA GELMEKTİR”
- 12VALİ CANALP’A MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI ZİYARETİ
- 13“5 İlçede 5 Konser” Etkinliği Beşiri’de Devam Ediyor
- 14BATMAN'DA KIRTASİYE DENETİMİ YAPILDI: VATANDAŞIN YANINDAYIZ
- 15DEM Parti İl Eş Başkanlarından Vali Canalp’e tepki
Henüz Yorum yok