GÜLİSTAN DOKU'NUN AKIBETİ SORULDU
İnsan Hakları Derneği ve kayıp yakınları Batman’da eylemlerinin 608. haftasında Gülistan Caddesinde bir araya geldi.
Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” pankartının açıldığı eylemde, kayıpların fotoğrafları taşındı. Bu haftaki eylemde 5 Ocak 2020'den bu yana kendisinden haber alınamayan Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku'nun akıbeti soruldu. Basın açıklamasını İHD Batman Şube yöneticilerinden Sümeyye Gültekin Aykut, Gülistan Doku'nun hikayesini okuyarak, “İnsan hakları savunucuları ve kayıp aileleri olarak her Cumartesi düzenlediğimiz ‘Kayıplar bulunsun, failler yargılansın’ barışçıl anma eylemimizin bu haftasında kayıplarımızın faillerinin bulunması ve yargılanması için bir aradayız. Yıllardır eşit yurttaşlık temelinde, insana yaraşır, barış ve huzurlu bir ülkede uyanmayı arzuluyoruz.
Bu hafta 5 Ocak 2020 tarihinden itibaren kendisinden bir daha haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku‘nun akıbetini sormak için toplandık. Hakları Savunucuları olarak, her zaman olduğu gibi etkinliğimizin 608. haftasında ve 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslarası Mücadele Günü’nde çağrımızı yineliyoruz; tüm kayıpları, faili meçhul cinayetlerle katledilenleri anarak; İnsan hakları savunucularının adalet ve hakikat arayışının asla bitmeyeceğinin de altını çiziyoruz.
Bizler kaybedilen insanların akıbetlerinin araştırılmasını, faillerinin bulunup yargılanmasını ülke tarihinin karanlık sayfalarına ışık tutulmasını ve bu kara lekenin bir an önce temizlenmesi için gerekli adımların atılmasını istiyoruz. Ağır yaşam hakkı ihlallerine sırt çevirmeden sorumluluklarımızın bilinciyle mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP “ÇOCUKLAR, ÜLKEMİZİN EN BÜYÜK GÜVENCESİDİR”
- 02TAŞKIN RİSKİNE KARŞI TARİHİ ADIM!
- 03BEŞPINAR’A ULAŞIM YENİDEN AÇILDI
- 04BAKAN TEKİN’E ZİYARET
- 05SASON’DA ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ AKADEMİK DESTEK BAŞLADI
- 06VEKİL RAMANLI “EĞİTİM SİSTEMİ KALIPLARDAN ARINDIRILMALIDIR”
- 07PARKLARA 694 OYUN GRUBU KAZANDIRILDI
- 08NİSAN AYI KAYMAKAMLAR TOPLANTISI YAPILDI
- 09MOR AHO’DA ANLAMLI BULUŞMA
- 10İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
- 11İHD : “Tecrit Uygulamaları Son Bulmalı”
- 12MEB Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Baran’dan Batman’a Ziyaret
- 13BESO’DAN SAĞLIK ALANINDA ÖNEMLİ İŞ BİRLİĞİ
- 14BATGEV Başkanı Ömer Cangir’den okul güvenliği değerlendirmesi
- 15KAPANAN KÖY YOLLARI KISA SÜREDE ULAŞIMA AÇILDI




Henüz Yorum yok