"Üç aylar Allah’ın bize ikramıdır"
Üç ayların içindeki ilk kandil gecesi olan Regaib Kandili dolayısıyla Batman İl Müftülüğü tarafından Merkez Şevket Başak Camii'nde mevlit programı düzenlendi.
Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program daha sonra İl Müftüsü Turgut Erhan tarafından yapılan konuşmayla devam etti. Halkın katılım gösterdiği programda, Müftü Erhan, yaptığı konuşmada üç ayların büyük bir fırsat olduğunu ve en iyi şekilde ihya edilmesi gerektiğini söyledi.
Üç ayların Allah'ın kullarına ikramı olduğunu belirten Erhan, "Yıl içerisinde Allah'ın bize ikram etmiş olduğu Recep, Şaban ve Ramazan aylarıdır. Biz bu aylarda yaşarken Yüce Rabbimize karşı kulluğumuzu bir kes daha gözden geçirme fırsatı elde etmiş olacağız. Ona imanın Ona karşı ibadetin lezzetini daha iyi yaşama gayreti ve çabası içerisinde olacağız. Zira ömrümüz kısa ve sınırlıdır. Bize takdir edilen o kısıtlı zaman içerisinde de Allah, zaman içerisinde mukaddes zamanlar ve anlar içerisinde mukaddes anlar yaratmıştır. O mukaddes anların içerisinde de hep beraber girmiş bulunuyoruz."dedi.
Örnek bir hayat yaşayabilmek için gayret ve çaba sarf edilmesi gerektiğini dile getiren Erhan, "Bizim örneğimiz, önderimiz ve rehberimiz Hz. Muhammed Mustafa'dir. Onu örnek edindiğimiz ve rehber edindiğimiz zaman yolumuz doğru ve şaşmamış bir kulpa yapışmış o şekilde kendimize bir hayatı seçmiş oluruz. Rabbimiz bu kutlu aylar içerisinde bizi hiç bir zaman haktan ayırmasın. Bizler burada Kur'an-ı Kerimler, mevlidi şerifler ve ilahiler okuyarak belki bu gecenin nasıl geçirilmesi gerektiğinin bir ön hazırlığını yapmış oluyoruz. Ancak bizler buradan çıktıktan sonra ailemizle beraber veya kendimiz tek başına evimizin bir köşesinde geçmiş günahlarımıza pişmanlık duyarak bir tefekkür hayatını geçirebilmek hataları bir daha yapmamak için kendimize söz vermemiz lazım."şeklinde konuştu.
Yapılan konuşma sonrası Kur'an-ı Kerim okundu. İl Müftülük Mevlithanlarının Arapça, Kürtçe ve Türkçe okunan mevlit ve ardından seslendirilen ilahilerle devam etti.
Program İl Müftüsü tarafından yapılan dua ve Batman Belediyesi tarafından ikram edilen kandil simitleriyle sona erdi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01SEDAT ÖZSÜMER FUTBOL TURNUVASI'NDA ŞAMPİYON OLDU
- 0219 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI
- 03FISTIK ÜRETİCİLERİNE HASTALIK UYARISI
- 04MİLLETVEKİLİ NASIROĞLU “GENÇLERİMİZİN BAŞARISI BATMAN’IN GURURUDUR”
- 05UYDU KENT PROJESİNDE İLK KAZMA VURULUYOR
- 06BELEDİYEDEN TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINA YAZ BAKIMI
- 07EKMEN: GENÇLERİN HAYAL KURABİLDİĞİ BİR TÜRKİYE İNŞA ETMEK ZORUNDAYIZ
- 08“GENÇLER ÜRETTİKÇE TÜRKİYE GÜÇLENECEK”
- 09BATMANLI GENÇLERDEN DÜNYA ÇAPINDA TARİHİ BAŞARI!
- 10BELEDİYE YEŞİL ALAN YATIRIMLARINI SÜRDÜRÜYOR
- 11TİMOKLULAR’DAN TOPLU BAĞIŞI
- 12ASLAN, “EVLERİMİZİ DİL OKULUNA DÖNÜŞTÜRMELİYİZ”
- 13KURBANLIK PAZARLARINDA HAREKETLİLİK BAŞLADI
- 14“ERİŞİLEBİLİRLİK BİR TERCİH DEĞİL, HERKES İÇİN TEMEL BİR HAKTIR”
- 15“GEÇMİŞTEN GÜÇ ALAN, GELECEĞE YÜRÜYEN BATMAN”




Henüz Yorum yok